Dels Països Catalans a Palestina, secundària a la vaga!

Comunicat de convocatòria de vaga el dia 16 de novembre als centres de secundària d’arreu dels Països Catalans.

Durant els darrers 75 anys, la realitat del poble palestí ha sigut la de la guerra, de l’Apartheid i de l’ocupació militar. Actualment, la nova ofensiva engegada per part de l’estat d’Israel, amb la complicitat de l’OTAN i la UE, marca un punt d’inflexió més en el conflicte.

Aquest nou episodi del procés d’ocupació militar, colonització i Apartheid que pateix el poble palestí ve marcat per un increment brutal de la violència i la neteja ètnica en curs. Aquest context de violència brutal cap al poble palestí ha fet que s’adoptin diferents formes de resistència -resistència que, com la de tots els pobles en lluita, s’ha desenvolupat de formes molt diferents. No entrem en el debat moralista respecte cada classe de resistència i quina ens pot semblar més adequada o més eficaç. Cal solidaritzar-se amb el poble palestí i denunciar l’ocupació que pateix des de 1948 i la barbàrie que s’hi està vivint actualment. Estem presenciant una escalada atroç de la violència. Estem presenciant com s’ha assenyalat a la totalitat de la població civil palestina i se l’ha convertit en un objectiu militar. En definitiva, estem presenciant un genocidi televisat tant a la Franja de Gaza com a Cisjordània.

I si bé el nombre de morts ja ha superat els 10.000, amb més de 4.000 infants, encara escoltem els relats interessats i còmplices d’Occident que neguen l’Apartheid. Pretenen capgirar la narrativa i presentar a l’Estat opressor d’Israel com la part dèbil del conflicte, ignorant deliberadament l’arrel de la guerra i l’ocupació militar existent. Així, amb aquesta transformació del relat, presenten qualsevol forma de resistència desesperada davant l’Apartheid en curs com un terrorisme descontextualitzat sense motius aparents, alimentat pel racisme i la islamofòbia. Tot i això, no podem sorprendre’ns davant d’aquesta doble moral de les institucions. En un sistema de dominació global com és el capitalisme, és lògic que les institucions d’Occident, amb interessos geoestratègics importants a la zona, facin una condemna tan ferma de la resistència palestina, i s’aliïn tan ràpidament amb el genocidi. La dominació capitalista es materialitza a Palestina en aquesta ocupació colonial, recolzada per les grans potències i amb el fals pretext del dret de defensa del poble jueu i de l’estat d’Israel.

El nostre deure internacionalista és fer costat a la causa palestina i la seva resistència. Sabem que poc podem esperar de les institucions que serveixen a l’imperialisme i a l’explotació capitalista. Però sí que podem comptar amb el nostre poble i la nostra classe i activar la solidaritat internacionalista. I cal alçar també la veu de les estudiants.

En primer lloc, convoquem la vaga per mostrar que els centres de secundària d’arreu dels Països Catalans s’aturen en senyal de protesta. Els instituts són també un espai de reivindicació i lluita i l’estudiantat diem prou al silenci que és còmplice del genocidi. Alcem la veu per denunciar el joc brut del capital i l’imperialisme, que, una vegada més, es posa per davant de la vida i la consciència moral.

En segon lloc, recriminem la complicitat de l’OTAN, de la UE i de tots els seus estats amb el genocidi. Als Països Catalans, les institucions no en són una excepció i han guardat silenci davant la barbàrie. Demanem que s’aturin des de la Generalitat i els ajuntaments els tractes i els agermanaments amb l’estat d’Israel.

En tercer lloc, reclamem que els centres de secundària i les universitats dels Països Catalans mostrin públicament el seu rebuig al genocidi que està patint el poble palestí i condemnin els crims de guerra comesos per l’estat d’Israel. A més, en el cas de les universitats, reclamem que aquestes interrompin els seus convenis i hi interrompin tota classe de relacions.

Per acabar, fem una crida al boikot a aquest estat imperialista i genocida, i el demanem a tota la societat. Cridem a assenyalar i deixar de consumir i causar beneficis a empreses que tinguin seus a l’estat d’Israel o en bancs que patrocinen la indústria armamentística que està carregant contra el poble palestí.

Des dels Països Catalans lluitem per l’alliberament de Palestina i de tots els pobles oprimits del món! Derroquem el sistema capitalista que ens oprimeix i impossibilita la vida! Les estudiants de secundària dels Països Catalans ens plantem i cridem a la vaga i a la mobilització de la societat dins i fora dels centres. Aquest 16 de novembre ens plantem. I ho continuarem fent fins que s’aturi el foc contra el poble palestí!

Dels Països Catalans a Palestina, Secundària a la Vaga