Davant la criminalització del feminisme combatiu, més lluita!

Ahir, 8 de març, en el marc del Dia de la Dona Treballadora les estudiants ens vam mobilitzar arreu del territori per defensar unes aules segures; per deixar clar que no tolerarem més agressions ni encobriments i que contra el seu masclisme trobaran un moviment feminista organitzat i combatiu, dins i fora de les aules. Ja durant el transcurs de la manifestació, algunes militants van rebre amenaces per part d’agents de paisà amb un to criminalitzador de la nostra activitat política.

Un cop finalitzada la manifestació de Barcelona, els Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya van identificar, intimidar i escorcollar diverses militants del SEPC a uns metres del lloc on havia acabat la convocatòria, pel simple fet de portar banderes i pancartes. Un cop més, a través de les seves actuacions els cossos policials van criminalitzar la dissidència política i el feminisme combatiu.

D’altra banda, utilitzant l’argument que hipotèticament i sense ser-ne coneixedors, s’havia fotografiat amb una càmera a agents de paisà que s’infiltraven a la manifestació del 8M, els Mossos van decidir endur-se la targeta de memòria de la càmera als Jutjats, sense cap causa justificada, per tenir accés a tot el material de la jornada.

Aturar-nos després de la manifestació, identificar-nos, escorcollar-nos, amenaçar-nos amb sancions pel simple fet de manifestar-nos i finalment robar-nos la targeta de memòria d’una càmera és una acció repressiva injustificable, perquè criminalitza de nou la dissidència política i a més contradiu la pròpia normativa d’aquest cos de policia.

Pretenen difondre la por a través de la intimidació i les amenaces per intentar desarticular la lluita feminista i el Moviment Estudiantil. Però que no ens confonguin ni ens atemoreixin, seguirem sortint als carrers per retornar-hi la combativitat, per evidenciar que el sistema capitalista no caurà si tampoc cau el sistema patriarcal. Les estudiants tenim clar que el feminisme de base, de classe i combatiu és l’únic que pot posar en disputa el poder hegemònic. Ho tenim clar i no ens aturaran.

Encenem la flama; estudiants, organitzeu-vos al SEPC!

Fes difusió del cas a les teves històries!