Vaga 16d - aturem la llei castells

El proper 16 de desembre el SEPC convoquem vaga estudiantil a instituts i universitats d’arreu del territori per aturar la Llei Castells.

Una llei que se’ns presenta com a suposadament progressista, moderna i adaptada als canvis que ha patit la societat. Però lluny d’això, trobem que edifica una universitat subordinada a les exigències del mercat i governada per la voluntat de les empreses, retalla enormement la representativitat i el poder de decisió de les estudiants alhora que omet qüestions tan importants com la llengua, les pràctiques remunerades o l’accés a la universitat. En definitiva, una llei que és un atac frontal a tot el conjunt del sistema educatiu i a l’educació entesa com un dret. Una llei que s’ha gestat totalment d’esquenes a la Comunitat Universitària i especialment, a les estudiants.

A més a més, es tramita de la mà de la Llei de Convivència universitària, un intent directe de desarticular el Moviment Estudiantil i de criminalitzar tots els nostres mecanismes de protesta a través de la por a les represàlies. Amb això demostren que no només volen una universitat al servei del capital, sinó que també volen una universitat apolítica. Volen atemorir-nos i desorganizar-nos per impedir la nostra capacitat de resposta davant els atacs a l’educació pública. Atacs com la Llei Castells.

En definitiva anem a la vaga per demostrar al Ministre Castells i a l’Estat espanyol més centralista i repressor que no és una llei de consens, que les estudiants farem el que calgui per aturar-la. Hi anem perquè tots els partits polítics que l’hauran de votar al Congreso tinguin ben present que aquesta decisió ens pertoca a nosaltres. Que els quedi clar que, davant d’una llei que és una amenaça directa a la universitat pública i a l’educació entesa com un dret, tan sols pots estar-hi en contra. I que és el seu deure ser fidels a l’opinió de la Comunitat Universitària. Anem a la vaga perquè hem de ser les estudiants qui l’aturem, perquè ens hi juguem el futur.

 

El proper 16 de desembre els instituts fem vaga pel català. Davant les imposicions espanyoles, les estudiants de secundària ens organitzem per aturar la llei castells, però també per desobeir la sentència del Suprem que imposa el 25% de classes en castellà a les aules. 

El català corre perill. L’emergència lingüística és evident. I és més important que mai que ens organitzem des de les aules per defensar la nostra llengua. No permetrem que un tribunal des de Madrid decideixi com ha de ser la nostra educació. No permetrem que es vulnerin els nostres drets lingüístics. 

Govern de la Generalitat, Departament d’Educació: preneu responsabilitats. Prou de rentar-vos les mans i de deixar-ho en mans de les direccions dels centres. Anem també a la vaga per exigir-vos que feu tot el possible per desobeir la sentència, per defensar la nostra sobirania. 

Les estudiants tenim clar que no permetrem que ens prenguin la nostra escola. Perquè sense català no hi ha escola. Perquè sense català no hi ha Països Catalans. Desobeïm!