Vaga 13M: lluitem pel compromís,
defensem la pública

El dijous 13 de maig les estudiants de secundària i universitats anem a la vaga. Aquell mateix dia, se celebrarà l’última reunió amb els rectors amb la intenció que aquests estiguin a l’altura i signin el Compromís contra la crisi educativa. Pel Compromís i pel dret a l’educació, les estudiants anem a la vaga.

 

Les estudiants anem a la vaga per fer efectiu el Compromís. Rectors, esperem que estigueu a l’altura. Però també esperem que les institucions públiques i els partits polítics ho estiguin. El moviment estudiantil, sortim al carrer per fer efectiu el Compromís i no descansarem fins que el futur govern tingui a l’agenda complir amb les demandes del compromís.

 

La vaga recull les 5 demandes del compromís; equiparació de preus de grau i màster i de graus entre si, les pràctiques remunerades, blindar el català a les aules, revisió dels plans docents en perspectiva de gènere i protocols efectius, i un posicionament clar per l’absolució de les companyes encausades per defensar la universitat públic.

 

El proper 13M, anem a la vaga per defensar el dret a l’educació. Reivindiquem, per tant:

  • Un sistema educatiu 100% públic i de qualitat, ni un sol euro a la concertada.
  • Augment del finançament per garantir la qualitat educativa. I acabar en les desigualtats de finançament entre centres.
  • L’aplicació real de la immersió lingüística.
  • Protocols efectius i educació sexo-afectiva a tots els centres educatius.