8M: Les estudiants anem a la vaga!
S’acosta el 8 de març, i la violència masclista segueix present als carrers, a casa, als llocs de feina, però també a les aules. I és que els centres educatius són un espai de socialització del gènere, i on patim de manera silenciosa i invisible la imposició dels estereotips i rols de gènere. Les agressions verbals i físiques i l’assetjament s’hi segueixen donant, perquè no s’han creat uns protocols amb garanties per manca de voluntat, de coneixement i d’eines, i no es tracta la part preventiva. 
 
Les estudiants creiem en la necessitat de lluitar contra un sistema capitalista i patriarcal que ens redueix a mercaderies. En el treball productiu les dones vivim la feminització de la pobresa i l’escletxa salarial. Però a més, ens trobem amb la doble jornada que suposa el treball reproductiu que se’ns assigna pel sol fet de ser dones. A aquesta doble explotació, cal sumar-li la gran quantitat de violències masclistes que vivim en el nostre dia a dia. Aquest sistema és perpetrat i reproduit pel sistema educatiu, que a més d’uns protocols inefectius, i a vegades fins i tot inexistents, consta d’una manca de perspectiva de gènere en els plans docents, i una clara invisibilització de les dones en aquest.
 
Si es llegeix en clau feminista, l’educació no ha de ser entesa com una eina del sistema per perpetuar-se a si mateix, ni per crear homes i dones útils per al tipus de treball que necessita el capitalisme. Ha de ser una eina de transformació social, que empoderi a les oprimides, que acabi amb la violència estructural i física i deixi de perpetuar els estereotips i els rols de gènere.
 
Per això, i per molts més motius, el SEPC convoquem vaga estudiantil el proper 8 de març. Perquè les estudiants, som punta de llança del moviment feminista. A les aules, a les feines i als carrers, decidim aturar-ho tot, perquè ens volem lliures i amb vides dignes, i per fer-ho ens necessitem fortes, rebels i organitzades, per combatre aquest sistema que ens violenta i ens oprimeix.
 
Les estudiants amb la vaga feminista!