LES ESTUDIANTS TOMBEM EL RÈGIM: ANEM A LA VAGA!

Portem dues setmanes on el moviment popular ha mostrat que està més viu que mai. Vam començar amb una vertadera Revolta Popular, l’esclat d’un conflicte polític fruit de la sentència del procés. Els carrers de tot el Principat van convertir-se en el camp de batalla on les forces de repressió, dirigides per l’aliança Buch-Marlaska, van apallissar, detenir i inclús empresonar centenars de persones. I això no només va succeir a Catalunya. Les mostres de rebuig a la repressió del règim del 78 i en solidaritat amb el nostre poble es van estendre arreu dels Països Catalans i de l’Estat, omplint places i carrers dia rere dia.

Els centres educatius van centrar la lluita per drets fonamentals. Als instituts i als centres de Formació Professional els cossos policials ens van intimidar i les direccions dels centres ens van negar la possibilitat de fer a vaga. Ens van infantilitzar i van utilitzar tant el poder sobre les estudiants com l’autonomia legal que tenen els centres per vulnerar els drets que haurien de ser universals.

A les universitats, les estudiants vam exigir l’avaluació única i l’anul·lació de les activitats per garantir la màxima resposta a la sentència del procés, així com el posicionament públic de tots els rectorats tant per la sentència com per la repressió rebuda per les joves i les estudiants. Tota una setmana de lluita va acabar amb algunes victòries, però que va mostrar la vulneració de drets també a les universitats.

I és que les estudiants som part d’aquesta generació sense futur: filles d’una crisi ecològica cada cop més accentuada, d’un masclisme al qual fem front cada cop amb més armes, d’un sistema capitalista que ens desnona, ens expulsa de l’educació, ens condemna a treballs precaris per sobreviure i ens patologitza quan no seguim el que estableix l’ordre econòmic.

Per sort, aquí seguim. Dempeus i sense por a perdre el poc que ens queda. Amb el convenciment que estem prenent el camí correcte, el que ens dóna l’organització i la lluita als centres educatius i als carrers. És per això, perquè apostem, un cop més, per garantir que els carrers s’omplin de poder popular, que convoquem a partir del dimarts 29 d’octubre vaga indefinida a les universitats i el 30 i 31 vaga als instituts.

Aquesta vaga la convoquem per garantir que els centres educatius es transformin en llocs on la crítica sigui la norma i per permetre que les estudiants puguem estar al carrer defensant el dret a l’autodeterminació dels pobles, l’amnistia de totes les preses polítiques i la condemna més ferma la repressió, tant la que hem patit aquestes dues darreres setmanes com la que es pateix en el dia a dia. Les estudiants ho tenim clar: ho hem aturat tot, i ho aturarem tot tants cops com calgui!