DAVANT LA SITUACIÓ POLÍTICA DEL PAÍS, LES ESTUDIANTS HO TORNEM A ATURAT TOT!

Avui fa ja més d’una setmana que es van fer pública la sentència del procès, però la condemna va dirigida a tot el poble català. Aquell primer d’octubre va haver-hi un punt d’inflexió de no retorn, on malgrat la repressió policial i el boicot per part dels mitjans espanyols es va celebrar un referèndum d’autodeterminació, els resultats del qual s’han de fer legítims.

Aquell primer d’octubre la gent va perdre la por a les amenaces del règim del 78, que com bé ens hem adonat les estudiants, encara és viu. Aquesta setmana hem donat la cara per uns polítics que no han entès la ràbia, que ens han criminalitzat i perseguit i a sobre han donat suport a la brutal repressió per part de les forces d’ocupació. És per això que exigim la dimissió en bloc del govern, començant pel Buch, perquè no pot quedar impune després de tants crims. Més de 600 ferides, 5 ulls perduts, quasi 200 detingudes, i 25 empresonades més. Ens han tractat de radicals, violentes i infiltrades, quan saben perfectament que som la força i la ràbia de les classes populars, nascuda de la misèria que ens han generat en els darrers anys de crisi inacabada, omplint els carrers, juntes i organitzades. 

Ells tenen els mitjans de comunicació, l’estructura judicial, les forces de repressió i unes institucions que donen suport i encobreixen els crims que cometen tant els cossos policials, com el govern. Ells tenen les armes i la impunitat de maltractar-nos. Però nosaltres tenim l’autodefensa, la força de tot un poble valent per combatre’ls, ara que la por està canviant de bàndol.

Exigim que se’n vagin, que no els necessitem, i ara més que mai no podem defallir. Hem de continuar trencant amb la normalitat dels nostres centres educatius fins que es faci justícia. Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans entenem la necessitat de donar eines a l’estudiantat per poder continuar amb les mobilitzacions i fer que els centres educatius no impedeixin aquesta mobilització. És per això que el dijous 24 i divendres 25 convoquem vaga als centres de secundària, i cridem a la mobilització continuada a tots els centres educatius fins que no es facin efectives les nostres demandes. Perque aquest moment d’excepcionalitat política no ens pot deixar indiferents, i cap examen, ni cap classe valdrà més que la democràcia dels Països Catalans lliures que volem construir.

Continuem mobilitzades, continuem desobeïnt! Les estudiants ho aturem, i ho aturarem, tot!