LES ESTUDIANTS VOLEM SER AMB EL POBLE CATALÀ!

El poble català ens trobem en una situació d’excepcionalitat. A principis de la setmana passada el Tribunal Suprem emetia una sentència condemnatòria que, més enllà de les membres del govern i líders d’entitats socials, vol condemnar a tot un poble que s’ha mobilitzat durant anys pel dret a l’autodeterminació. Davant això, les estudiants, conscients del nostre paper en la història, hem sortit al carrer amb l’independentisme popular per rebutjar fermament una sentència del tot injusta i la repressió viscuda aquests dies, i per defensar el dret a l’autodeterminació. Ho hem aturat tot. 

Veient perillar els seus privilegis, l’Estat espanyol ha seguit amb l’estratègia de l’amenaça i la repressió, una estratègia que el govern català ha acatat sense cap mena de resistència. Així, el Miquel Buch i els governs català i espanyol han decidit reprimir violentament les mobilitzacions de l’independentisme vulnerant drets fonamentals amb una brutalitat policial desmesurada, utilitzant pilotes de goma (il·legals a Catalunya), bales de foam i altres mètodes que posen en perill la vida de les manifestants com el gas lacrimogen o el gas pebre. A les actuacions desproporcionades dels cossos policials, se li han sumat les múltiples detencions arbitràries, algunes de les quals amb presó provisional, i ja són 40 les preses polítiques catalanes. 

Tot i aquesta ofensiva policial, les estudiants no ens fem enrere i seguim mobilitzades als instituts. El 17 d’octubre vam fer vaga, i seguirem organitzant-nos per defensar aquells drets que ambdós governs ens volen prendre. A les universitats també vam fer vaga divendres: vam aconseguir el tancament de la UPF, la UdG i la URV i un seguiment del 100% a la resta d’universitats. Aquestes victòries ens van permetre ser als carrers, però l’embat repressiu de l’Estat no ha acabat i els centres educatius no poden restar aliens al context excepcional en el qual vivim. Per evitar que les universitats penalitzin la mobilització i assegurar que les estudiants podem ser al carrer amb el nostre poble, des del SEPC exigim a l’Associació Catalana d’Universitats Públiques que estigui a l’altura del moment i acati les tres demandes del moviment estudiantil:

  • La suspensió de classes fins que es materialitzin les demandes de l’independentisme popular: fi de la repressió, amnistia i autodeterminació.
  • La garantia que totes les estudiants poden escollir l’avaluació única.
  • Un posicionament públic contra la repressió policial i estatal, en defensa del dret a l’autodeterminació i en defensa de l’amnistia de totes les preses polítiques.

Pel que fa a instituts, aquests tampoc han de desmobilitzar-nos i per això exigim a les direccions dels centres que facilitin a les estudiants canviar dates d’exàmens i que no es penalitzin les absències a les estudiants de graus de Formació Professional.

El SEPC instem als instituts i a l’ACUP a posicionar-se, i a totes les estudiants a autoorganitzar-se als campus i instituts per evitar que es facin classes i així que totes les estudiants puguem continuar amb la lluita organitzada als carrers. Que tothom ho tingui ben clar, les estudiants seguirem amb el nostre poble: desobeïm, resistim i combatem la repressió fins a la victòria!