CONTRA LA REPRESSIÓ A TOT UN POBLE, LES ESTUDIANTS HO ATUREM TOT!

Avui han sortit les sentències del Tribunal Suprem que, més enllà d’uns representants de partits i entitats, jutja a tot un poble que s’ha mobilitzat durant anys pel dret a l’autodeterminació. El Referèndum interpel·lava al poble que mai no es va aturar i, per tant, aquest judici és contra tota aquesta gent que va defensar-lo front un Estat autoritari.

Aquesta regressió de drets evidencia la impossibilitat d’autodeterminar-se en el si dels estats capitalistes: ho vam veure l’1 d’octubre, ho hem vist el 23 de setembre amb 7 detingudes més i no ho hem deixat de veure al llarg d’aquests anys, on la repressió cap a l’organització popular, independentista o no, ha estat a l’ordre del dia, amb detencions arbitràries, amb presons preventives sense possibilitat de defensa i amb la criminalització de l’esquerra independentista.

Davant d’aquest judici, no entenem cap resolució que no sigui l’amnistia de les preses. Perquè cap d’elles és culpable, perquè no ha de quedar cap classe de responsabilitat penal i perquè la preparació i la defensa d’un Referèndum mai pot ser il·legal. Així doncs, no podem acceptar, ni acceptarem, cap indult que perdoni una condemna que, de fet, acaba reconeixent la culpabilitat de les preses. I aquesta només ha de ser una passa de la lluita que ha d’aconseguir l’emancipació total del nostre poble.

És per això, perquè només assolirem l’alliberament nacional des dels carrers i des del moviment popular, que hem d’entendre l’1-O com un exercici massiu de desobediència, un exemple històric que hem d’aconseguir repetir ara que són públiques les sentències. Hem d’aconseguir tornar a mostrar la força de tot un poble en moviment, que s’alça, valent, vers el judici a la voluntat que ha expressat incansablement.

Per poder aconseguir aquesta desobediència massiva, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans apostem, com sempre ho hem fet, per mobilitzar-nos massivament i per fer-ho des d’avui mateix. Apostem per fer de les estudiants, un cop més, la punta de llança de l’independentisme popular. Organitzades als centres educatius i a les assemblees populars arreu del territori, no ens aturarà res. I per acabar una setmana que ha de marcar només l’inici de les mobilitzacions, tornarem a la vaga. 

El 17 d’octubre, les estudiants dels instituts farem vaga per fer que la manifestació estudiantil del matí sigui tot un èxit i per assegurar que les aules dels centres educatius quedin buides. I el 18 d’octubre, el conjunt de les estudiants tornarem a fer vaga. Perquè vivim en un moment d’excepcionalitat política i social, perquè contra la repressió a tot un poble respondrem, com sempre, des de baix i a l’esquerra, les estudiants ho aturem tot!