9M VAGA a instituts i universitats! Lluitem per la pública, sortim a guanyar!

Un curs més i no hi ha hagut cap canvi en la situació de la universitat pública. Un curs més havent de fer front a uns preus desorbitats per estudiar. Un curs més veient com disminueixen les matriculacions, com la classe treballadora desapareix de les aules. Un curs més permetent la privatització i elitització progressiva de la universitat.

Com a sindicat d’estudiants ho tenim clar: no podem seguir deixant que la nostra universitat caigui en mans dels interessos econòmics i mercantils, esdevenint una peça més del sistema neoliberal. Si volem construir un nou país, una nova educació també és necessària, i això passa perquè estigui al servei de la classe treballadora, perquè esdevingui un dret universal i a l’abast de tothom.

Des de la pujada del 66% dels preus públics l’any 2012 ens hem organitzat de la mà del Moviment Estudiantil en nombroses jornades de lluita, vagues i manifestacions. Hem estat perseguides i criminalitzades per exigir la rebaixa, i tot i tenir molts casos repressius a l’esquena, seguim dempeus, lluitant per la pública, sense perdre de vista el nostre objectiu. Per això aquest curs hem decidit atacar per tots els fronts, i hem portat al Parlament la ILP Universitats, sumant forces amb tota la comunitat educativa. Per nosaltres, guanyar aquesta ILP significa realitzar un primer pas cap a la gratuïtat, i fer palès l’ampli consens en la nostra societat sobre la rebaixa.

Després d’uns mesos recollint signatures i participant activament de la iniciativa, s’acaba el curs i arriba el moment de tornar a recuperar els carrers. Aquest cop, tenint clar que mitjançant la vaga i la manifestació hem de pressionar als partits polítics perquè es posicionin a favor de la ILP i guanyem el debat al Parlament. Per això, el pròxim 9 de maig buidarem altre cop les aules, organitzant-nos en una vaga estudiantil que ha de significar un cop sobre la taula per dir prou. Per unir forces, colze a colze, i posar el cos en una manifestació que ha de ser multitudinària per defensar la nostra signatura. Sabem que som més de 50.000 i que hem vingut a guanyar-ho tot, que ja no acceptem pròrrogues ni accedirem a renúncies. La demanda és molt clara: les estudiants sortim a guanyar, recuperem la universitat.