21F: Les estudiants amb la vaga general. ENS HI TROBARAN DE CARA!

Aquest febrer, l’embat repressiu de l’estat espanyol seguirà protagonitzant l’excepcionalitat política a Catalunya. Durant els propers mesos, les preses polítiques catalanes seran jutjades davant el Tribunal Suprem, una peça més de l’engranatge que sosté el règim del 78.

Aquest judici, però, no és només en contra de les preses polítiques: és un judici contra tot un poble i en contra el seu dret a l’autodeterminació. És un judici davant un tribunal d’excepció que legitima la repressió i la presó preventiva i injustificada pel simple fet de lluitar en defensa de drets fonamentals. És, en definitiva, un judici fet i pensat per garantir l’estabilitat del règim de l’Estat espanyol hereu del feixisme.

Però davant d’aquesta vulneració de drets i llibertats, les estudiants hi serem, igual que hi hem estat sempre. Vam posar els nostres cossos per defensar allò en què creiem i, de la mà del poble català, vam buidar les aules per defensar els nostres drets civils, polítics i socials. I ho tornarem a fer. Perquè tot el que vam fer ho tornaríem a fer.

No tenim por de les vostres amenaces i xantatges, ni de les vostres sentències ni de la vostra repressió. Estem decidides a seguir lluitant per mantenir obert des de baix allò que fa tant temps que perseguim i ho diem clar: davant qualsevol regressió de drets, les aules i els carrers seguiran sent un camp de batalla.

Avui que ens enfrontem a un judici que ja té una sentència condemnatòria escrita, les estudiants ens refermem amb una premisa fonamental: aquest judici només es pot guanyar des del carrer, i com ja hem demostrat seguides vegades, els carrers seran sempre nostres.
Per tot això, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ens sumem a la convocatòria de vaga general per al proper 21 de febrer, i instem a les estudiants a buidar les aules una vegada més en defensa dels nostres drets que estan en joc.