29N VAGA: SEGUIM PAGANT, SEGUIM LLUITANT!

Aquest 29 de novembre les estudiants decidim tornar a prendre els carrers. Decidim seguir lluitant perquè, aquest any, hem seguit pagant els preus abusius de les matrícules universitàries que exclouen dels estudis superiors, curs rere curs, a aquelles que no les poden assumir.

Els preus de les matrícules universitàries són el primer gran obstacle amb el qual topem les classes populars per seguir cursant els nostres estudis. Aquest fet, sumat a la impossibilitat de compaginar els estudis amb la nostra vida laboral per culpa de plans docents que no tenen en compte les nostres necessitats, són l’eina principal en l’elitització i la privatització de la universitat pública.

Aquests obstacles, a més a més, s’intensifiquen en les dones. L’escletxa salarial en estudiants treballadores és del 26% i cal tenir en compte el treball de cures que les dones assumeixen de forma inherent. Les dones ens veiem enfrontades a una doble barrera econòmica per accedir a la universitat i sabem que el patriarcat també ens fa fora de les aules.

Ho diem clar i ens tornem a dirigir al govern català i, en concret, al conseller d’economia Pere Aragonès: Volem la rebaixa. Necessitem la rebaixa. I ara és a les seves mans. Exigim el compromís d’incloure la rebaixa de taxes del 30% en els pressupostos de la Generalitat. Exigim que facin memòria i recordin com s’aprovava una moció al parlament en favor d’aquesta demanda. Exigim que escoltin la demanda del moviment estudiantil que, fart de pròrrogues i excuses, ha decidit tornar a buidar les aules i portar la reivindicació als carrers.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ens sumem al moviment estudiantil i tornem a la vaga. Tornem als carrers per cridar que no acceptem més excuses. Si hem de seguir pagant, no dubteu que seguirem lluitant. Exigim la rebaixa!