MANIFEST 17 DE MAIG, DIA CONTRA LA LGBTIFÒBIA

Els centres educatius, tant a secundària com a universitats, funcionen com a esferes on es reprodueixen les lògiques d’un patriarcat cada cop més ferotge que s’amaga sota el tel de la hipocresia capitalista i sota la simulada llibertat que patim les dones i el col·lectiu LGBTI en aquest sistema econòmic arreu dels Països Catalans. Són les anomenades microesferes, estructures d’opressió que reprodueixen fidelment les violències masclistes i LGBTIfòbiques que es despengen d’aquest sistema de valors i relacions de producció a interès del capital. Unes violències que van molt més enllà de l’àmbit interpersonal i que són constantment alimentades per les discriminacions que trobam en el marc institucional.

Venim d’un vuit de març incomparable en el marc dels Països Catalans, d’un vint-i-sisè d’abril transversal que va posar de manifest la necessitat de lligar les demandes feministes a una lluita estudiantil incansable. Venim de prendre els carrers i de fer-nos nostres les aules. La canalització d’aquesta força transformadora passa per la integració de totes i cadascuna de les minories no hegemòniques que lluiten per fer-se un lloc digne en el sí de la nostra comunitat. No podem ser si no és en la igualtat i en el respecte. I en aquesta igualtat i aquest respecte hi trobam la necessitat de combatre les mostres de violència LGBTIfòbica que travessen els nostres cossos dissidents, a casa, al carrer i a les aules. Una necessitat que va més enllà de lleis que funcionen a mig gas i que sorgeix inevitablement de la insubordinació del nostre poble.

Aquest 17 de maig, dia contra la LGBTIfòbia, les estudiants LGBTI posam de relleu unes violències que van molt més enllà de les físiques, que ens agredeixen també a les aules, als temaris, a les lleis i als departaments institucionals. Ens reivindicam com a presents, com a part de la història i, per tant, dels plans docents, perquè obviar-nos és discriminar-nos. Ens volem a les aules i ens hi volem dignament, amb protocols efectius que vetllin per la nostra seguretat i el nostre dret a ser i estimar com vulguem, més enllà de la orientació o la identitat sexual per la qual ens definim. Ens sabem sexuals i plurals, i ens hi volem veure reflectides en les matèries d’educació sexual inclusives. Des de les aules hi volem teixir presència i seguretat i fer-ne d’aquestes un bastió de canvi. Amb el model coeducatiu com a objectiu final volem fer-nos sentir, reivindicar-nos vives i lliures i saber-nos que som:

WhatsApp Image 2018-05-14 at 17.02.26

“Als llibres i als carrers, sexualitats dissidents!”
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, 17 de maig de 2018.