VALORACIONS #21D

Avui, dia 22 de desembre, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ens agradaria fer una sèrie de valoracions polítiques entorn de les eleccions del #21D i els seus resultats.

Primer de tot, hem de recordar que la convocatòria d’aquestes eleccions va ser il·legítima, duta a terme pel govern de l’Estat Espanyol en el marc de l’aplicació de l’article 155 de la constitució i després de la dissolució del Parlament i del cessament del govern de la Generalitat. Hem de recordar, també, el caràcter i la situació política amb què s’ha desenvolupat la campanya electoral: unes eleccions on l’independentisme es veu immers enmig de l’onada repressiva més gran de l’Estat des de la instauració del règim del 78. Una campanya amb identificacions a diversos actes, amb la prohibició de llaços i del color grop per part de la Junta Electoral, etcètera.

Tot i així, l’independentisme ha aconseguit més vots dels que va aconseguir el 27S i l’1 d’octubre, ratificant així els resultats del referèndum i la voluntat de gran part del poble català de construir la República. És per això, que nosaltres seguim caminant i seguim lluitant perquè la República Catalana es faci efectiva.

Els resultats, però, també ens mostren que cal fer un replantejament des de les forces polítiques d’esquerres. Veiem com Ciutadans ha guanyat les eleccions amb un creixement que ha anat de la mà de les expressions de l’extrema dreta, que s’ha manifestat als carrers en els últims darrers mesos i, molts cop, al costat de les sigles d’aquest partit.

Per tot això, des del SEPC creiem que la manera per seguir caminant cap a la República i de garantir demandes socials en procés de construcció d’aquesta és mitjançant la formació d’un govern republicà que implementi el resultat de l’1 d’octubre ratificats i que, urgentment, iniciï un procés constituent. El procés constituent ha de ser l’eina que faci créixer les bases de l’independentisme i que sigui capaç d’aglutinar demandes de i per a la classe treballadora. Això, per tant, inclou una República que posi l’educació al centre.

Finalment, sabem que aquestes solament és l’inici del projecte pel qual fa anys que lluitem: l’alliberament social, de gènere i nacional dels Països Catalans, i que