[MANIFEST] 28J: Diada d’orgull LGTBI

El dia 28 de juny és un dia assanyalat a l’agenda des dels disturbis de Stonewall el 1969,  dia per l’alliberament lèsbic, gai, bi, trans i intersex. Aquest any més que mai, aquesta data cobra un valor especial per les estudiants i entenem essencial la lluita contra la LGBTI-fòbia i l’alliberament sexual i de gènere.

Sovint és obviada l’adoctrinament de gènere i sexual que les criatures i joves rebem contínuament a l’àmbit educatiu. Seguim tenint unes institucions educatives que exerceixen una violència sistemàtica i sistèmica cap a aquelles persones que no es poden o volen englobar dins d’aquest model que entén l’heterosexualitat i el cisgenerisme com la norma. La principal violència LGBTI-fòbica que es reprodueix als centres educatius i a les universitats és el no reconeixement de la nostra existència. Se’ns educa per ser heterosexuals i cis, es neguen els cossos intersexuals i s’esborren del relat social les relacions no monògames. Les sexualitats i identitats dissidents som completament invisibilitzades i excloses dels currículums de les assignatures, i hem de recordar que allò que no s’anomena no existeix.

Però tampoc podem obviar la violència directa que patim totes les persones que no entram en la norma durant la nostra etapa educativa. Les agressions LGBTI-fòbiques no són només un relat del passat, per desgràcia, estan més vives que mai, i les companyes de Lleida en són un perfecte exemple. On aquest mateix curs, un professor va dir a les seves alumnes que l’homosexualitat és “una malaltia” i “antinatural” durant algunes de les seves classes. Agressions d’aquest tipus no poden quedar impunes!

Per aquest motiu exigim protocols contra la LGBTI-fòbia a les aules, per tenir eines al nostre abast i poder actuar davant d’agressions LGBTI-fòbiques i exigim currículums que contemplin i visibilitzin les identitats i sexualitats dissidents.

Les estudiants dels Països Catalans trencam amb la norma i ens mostram insubmises davant d’un model social que no ens deixa estimar i ser com volem. Les sexualitats i identitats dissidents d’arreu ens reivindicam com subjectes polítics que no acceptam la marginalitat que ens imposa el sistema patriarcal.

Per uns Països Catalans feministes, socialistes, independents,

28J_SEPC_1__opt

A les aules, amb orgull, rebentam les taquilles!