València: la lluita estudiantil no és motiu de festa. Reaccions a l’actitud de la discoteca Le Premier.

La discoteca Le Premier va obrir les seues portes el dimecres 21 amb el lema “Ven a celebrar con nosotros la huelga del jueves“, ridiculitzant d’aquesta manera tot el que representa la lluita estudiantil. A més, en eixa mateixa nit les dones teníem entrada gratuïta, és a dir, érem tractades com a objectes.
Encara que no hem donat suport a la vaga perquè pensem que no s’ha organitzat horitzontalment i tampoc s’ha comptat amb els sindicats i assemblees de la Universitat, rebutgem totalment la mercantilització de les mobilitzacions. La discoteca Le Premier va aprofitar una vaga estudiantil per fer negoci, instrumentalitzant amb fins lucratius una vaga convocada per defensar els drets de l’estudiantat davant de l’ofensiva de la privada. Per això, volem denunciar aquest fet vergonyós, que és perjudicial per al moviment estudiantil, ja que deslegitima les seues accions i mobilitzacions i, a més, aliena a la joventut de la protesta col·lectiva donant lloc a un oci consumista. Però l’avarícia dels propietaris de la discoteca no es va quedar ahí, sinó que varen utilitzar a la dona també com a reclam publicitari, reproduint models patriarcals que rebaixen a la dona a un mer objecte sexual del qual l’home pot treure profit.
Per tot això, des dels moviments de base de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València ens vam organitzar a fer una acció el mateix dia mentre la discoteca estava oberta. Vàrem desplegar una pancarta enfront de la discoteca amb la consigna “LA LLUITA ESTUDIANTIL NO ÉS MOTIU DE FESTA“, perquè tothom pogués veure-la i per deixar clar que no es pot fer burla del moviment estudiantil i la lluita feminista.
Des de les organitzacions d’estudiants d’esquerres de la ciutat de València condemnem totalment aquestes actituds que desprestigien el moviment estudiantil. A més, volem recalcar que això no acaba ací, i que eixirem al carrer sempre que els nostres drets siguen vulnerats o la nostra lluita ridiculitzada,que no tenim cap por, ni a ells ni a la seua repressió, que els carrers i les universitats son nostres i no anem a tolerar cap actitud discriminatòria.
La lluita estudiantil no és motiu de festa
NI LA LLUITA ESTUDIANTIL ÉS UNA CELEBRACIÓ
NI LES DONES SOM UN PRODUCTE!
Signen: SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans), Assemblea interuniversitària, Acontracorrent i BEA (Bloc d’Estudiants Agermanats)
València, 21 d’octubre de 2015