[UAB]Comunicat arran de la dimissió de Sílvia Carrasco

Avui és un dia feliç per al moviment estudiantil de la UAB, ahir al vespre ens informaven de la notícia que la Vicerectora d’Estudiants i Cooperació cessava del seu càrrec segons el comunicat del rector Ferran Sancho per “poder dedicar més temps als projectes de recerca dels quals és responsable, i per discrepàncies amb la decisió de canviar, amb caràcter imminent, la direcció de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB”. No sabem fins a quin punt aquesta dimissió ha estat forçada pel propi rectorat ,degut a les conegudes desavinences amb l’equip de govern per part de la senyora Carrasco, des que es va constituir el nou equip. En tot cas celebrem aquesta dimissió d’una de les responsables d’estudiants de la nostra universitat més impopular i més bel·ligerant amb les lluites estudiantils per una educació pública i de qualitat.

Recordem que són 27 les companyes denunciades per aquesta senyora arran de l’okupació del rectorat fa dos anys, sumades a les diverses denúncies a diferents companyes per protestar contra l’aprovació de pressupostos, la presència d’empreses privades al campus, la privatització progressiva de la universitat, en definitiva per lluitar. Sílvia Carrasco també és l’artífex de la reformulació de la Festa Major de la UAB per a reduir la participació estudiantil i assumir més control de la gestió i producció de la festa en detriment de les estudiants.

El cas del rectorat, que sembla que se l’hagi pres com quelcom personal, és ben representatiu de la seva creuada contra les lluites estudiantils al campus. Mostrant-se com una de les principals detractores de qualsevol negociació amb els estudiants mobilitzats, formava part de l’ala dura de l’equip de govern que demanava el desallotjament i no permetia cap mena de diàleg amb les assemblees de facultat.

Finalment ha protagonitzat una de les majors infàmies de la justícia i el sentit comú, denunciant i facilitant informació als Mossos d’Esquadra de 27 persones triades aleatòriament entre els membres del moviment estudiantil i que són considerades les responsables úniques d’una okupació totalment legítima que demanava la implementació d’allò aprovat en els òrgans democràtics de la universitat i que va estar recolzada per centenars d’estudiants de forma activa, personal docent i d’administració i va comptar amb la solidaritat de gran part de la comunitat educativa i universitària de Barcelona i del país així com altres sectors de l’activisme. Podríem dir que més aviat Sílvia Carrasco ha estat Vicerectora de no escoltar als Estudiants i de Cooperació amb els Mossos.

Des de Som27 i més i Som Força no volem desitjar-li ni sort ni que li vagi bé en la seva carrera professional, igual que ella no li ha dedicat més que denúncies i judicis a les nostres companyes. Volem deixar clar que ens alegrem de la seva dimissió però que ni molt menys oblidem tot el mal que li ha causat a aquesta universitat, als seus estudiants i al moviment estudiantil aquesta senyora i que esperem que no torni a causar enlloc més.

Sílvia Carrasco, tu marxes però nosaltres seguim!

10 de juny de 2015

 

Som 27 i més                                                            Som Força