No volem feixistes ni als IES públics d’Olot ni enlloc!

Reproducció del manifest d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme – Garrotxa al qual ens hem addherit com a SEPC Garrotxa i SEPC Països Catalans.

NACHO IESAmb motiu de la campanya electoral, Olot Televisió va organitzar 5 xerrades en 5 Instituts d’Educació Secundària públics d’Olot amb els 5 grups municipals que tenen representació al consistori d’Olot (CiU, PSC, PP, ERC i PxC): un candidat, un IES. Amb aquesta brillant idea, l’actual regidor i candidat per PxC Ignasi Mulleras va entrar a l’IES Garrotxa en horari lectiu a fer una xerrada.La xerrada serà retransmesa el dimecres 13 de maig de 2015, a les 14:40h i les 22:40h.

Des de la Unitat Contra el Feixisme (integrada per més de 400 entitats i moltíssimes persones a títol individual), considerem que és absolutament aberrant:

  1. Que una televisió finançada amb diners públics cedeixi espai a un partit feixista i obertament xenòfob.
  2. Que un institut públic permeti l’entrada d’aquest candidat a una aula d’estudiants en horari lectiu. Quines maneres són aquestes de fomentar la participació política entre els i les joves? Què se suposa que havien d’aprendre els i les estudiants d’aquesta persona?
Per tant:Exigim explicacions a la Direcció de l’IES Garrotxa
Exigim explicacions a la Inspecció Educativa
Exigim que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya es pronuncïi i que eviti l’emissió
Exigim responsabilitats a la direcció de la televisió per l’ocurrència
Exigim responsabilitats als responsables polítics per permetre al canal de televisió dur-ho a terme 

Demanem a totes les entitats i persones que s’adhereixin a aquest Manifest, perque no podem permetre aquesta impunitat: ens mereixem més respecte, i una societat lliure de feixisme i racisme.
Demanem a totes les persones amb dret a vot el proper 24 de maig no votar feixisme ni racisme: #NoVotisPxC !

No podem deixar via lliure a la Garrotxa a personatges com l’Ignacio Mulleras, cap de llista de PxC a Olot, exdirigent del partit feixista Democracia Nacional i imputat, conjuntament amb Joan Carles Fuentes, regidor de PxC a Vic, i Robert Hernando, per l’intent d’homicidi de Josep Anglada:
http://novotispxc.wordpress.com/2015/05/02/novotispxc-ignacio-mulleras-olot/

Des de la UCFR Garrotxa continuarem treballant des de tots els fronts de manera activa i compromesa amb la convivència en la diversitat,  i per fer dels nostres pobles i barris espais lliures de feixisme i racisme, i denunciant totes aquelles agressions i vulneracions als drets humans. FEIXISTES NI A OLOT NI ENLLOC! NO PASSARAN!

UCFR GARROTXA
Olot, 11 de maig de 2014

1