[Mallorca] Les estudiants ens alçam pel futur. Marxa per l’educació.

Quasi dos anys després de l’esclat d’un dels conflictes educatius més greus de la història a les Illes, la comunitat educativa, formada per estudiants, docents i mares i pares, segueix la seva lluita exigint una educació digna. Tot i les victòries aconseguides front el Govern de les Illes Balears en matèria d’educació, aquest segueix amb la seva línia autoritària, sense cedir ni escoltar la comunitat educativa. És en aquest context que l’Assemblea de Docents ha convocat, el dia 25 d’abril, la Marxa per l’Educació, una marxa que, sota el lema “Fem passes pel futur”, aglutinarà tot tipus d’organitzacions.

Malgrat el TIL, gràcies a la constant lluita duita a terme, ja no pot ser imposat, l’educació a les Illes, així com a la resta dels Països Catalans, segueix en declivi. Enguany, a totes les polítiques retrògrades del govern de Bauzá, que van des de les retallades en general fins a la Llei de Senyes, hi hem de sumar les imposicions provinents de la Unió Europea i l’Estat Espanyol, que pretenen, mitjançant polítiques elitistes, privatitzar l’educació.

Per aquestes raons el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans hem decidit sumar-nos a aquesta iniciativa. Entenem que les estudiants som un dels col·lectius més afectats per les polítiques del Partit Popular, ja que ens hi jugam el futur. Consideram molt positiu, a més, que una convocatòria com aquesta, que posa el focus central en l’educació, hagi mobilitzat tota la societat mallorquina, el qual demostra la consciència d’aquesta en quant el que representa l’educació pel futur i la importància que té.

La marxa partirà a les 10h d’Inca, al cor de Mallorca, i seguirà el seu recorregut fins a Palma, passant per pobles de la comarca del Raiguer. Al llarg del camí, el SEPC i col·lectius com Encausades Conselleria –col·lectiu antirepressiu destinat a donar suport a les encausades per ocupar la Conselleria d’Educació l’any 2012- posarem paradetes d’avituallament i venda de camisetes. Concretament, des del SEPC organitzarem un dinar al poble de Santa Maria amb menjar i begudes a preus populars.

La comunitat educativa ja ha demostrat, amb la  derrota de Bauzá i la caiguda del TIL, la importància que té la lluita constant, però el més important és que ha demostrat que és el poble, i no el govern actual, qui té la raó. I és per aquesta raó que no ens podem aturar. Hem d’anar construint, passa a passa, el front que, format per tota la societat, derroqui definitivament el sistema actual i retorni l’educació al poble. Perquè de l’educació depèn el futur. Per una educació pública, popular, antipatriarcal, catalana i de qualitat, LES ESTUDIANTS ENS ALÇAM PEL FUTUR.