Posicionament del SEPC davant la convocatòria de vaga pel 24-M per part del Sindicato de Estudiantes

Davant la nova convocatòria de vaga del Sindicato de Estudiantes pel dia 24 de març, des del SEPC volem fer constar les següents consideracions:

  • El SE ha convocat, de nou, una jornada de mobilitzacions unilateralment, d’esquenes  a la resta d’agents estudiantils mobilitzats i d’esquena, per tant, a la comunitat educativa. Aquest procediment és contradictori amb el nostres principis d’assemblearisme i de bastir la Unitat la Popular.

  • Aquesta dinàmica, tant habitual, del SE, només ajuda a la desmobilització de les estudiants, desvaloritzant l’organització estudiantil de base, alhora que pretén apropiar-se de la lluita que dia a dia realitzen les estudiants organitzades.

  • El SE està allunyat de les bases i no coneix, per tant, la realitat de la comunicat educativa.

  • Tot i no rebre cap suport per part de la resta de sindicats estudiantils, el SE ha decidit seguir amb la convocatòria en solitari. Comprenem que hi ha espais de coordinació del Moviment Estudiantil, i que és des d’aquests espais que han de sortir les convocatòries.

  • Aquesta convocatòria feta a nivell estatal no respecta ni reconeix les realitats, ritmes i reivindicacions pròpies del Moviment Estudiantil de cada poble i nació oprimida que conviu dins l’Estat espanyol.

  • El SE i les seves dinàmiques formen part de l’anomenat sindicalisme groc, aquell tipus de sindicalisme que, formant part de les estructures legals de l’estat, sorgeix per contrarrestar la lluita de les classes populars contra els interesoss privats. No és més que una eina del sistema per fer creure a les estudiants que s’està vetllant pels seus interessos, quan en realitat s’està preservant l’status quo.

És per aquestes raons que des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans no recolzem aquesta vaga. Tot i així ens agradaria puntualitzar que:

  • Recolzem les demandes i reivindicacions en contra el 3+3 i l’Estratègia Universitària 2015, tal i com ja hem fet palès múltiples vegades.

  • Entenem que l’única força capaç de fer front a aquestes noves imposicions és la de les estudiants organitzades que lluiten dia a dia a les seves facultats i que conflueixen en dies de mobilitzacions generals, com fou la passada jornada de vaga del 26 de febrer, convocada des de les assemblees i sindicats de base.

  • El SE convoca a mobilitzacions estatals espontànies sense seguir una estratègia clara que tingui com a objectiu la no aplicació de les reformes universitàries. Fa que les seves mobilitzacions siguin, per tant, inofensives i fins i tot beneficioses per al govern.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ens comprometem a seguir amb la lluita que dia a dia s’està desenvolupant a les diferents facultats i universitats dels Països Catalans en contra el 3+2 i l’EU2015, així com per la construcció d’un marc educatiu únic als Països Catalans i d’una educació pública, popular, catalana, antipatriarcal i de qualitat.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

17 de març de 2015, Països Catalans