[Vic] Moció presentada pel SEPC-Vic i CUP-Vic a l’Ajuntament de Vic en contra el Decret del 3+2

El dilluns 2 de març es va debatre la moció presentada pel nucli del SEPC a l’institut Jaume Callís, juntament amb el grup municipal de la CUP, contra l’Estratègia Universitat 2015 i el 3+2, al ple de l’Ajuntament de Vic.

Arnau Comajoan va defensar la moció en representació del nucli del SEPC. El fet que l’ajuntament de Vic aprovés la moció hauria estat significatiu ja que l’Alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, és alhora president de la Fundació Universitària Balmes, que gestiona la Universitat de Vic, i diversos regidors en són vocals.

No obstant, la moció, tot i comptar amb els vots a favor dels grups de la CUP (2), ERC (2), PSC (1), ICV-EUiA (1) i SI (1), va ser tombada tombada pels vots en contra del grup de CiU (8). Anna Erra (CiU) va defensar que la reforma universitària permetria més flexibilitat en els estudis i equiparar-nos amb Europa, uns arguments del tot invàlids amb l’aplicació del 3+2 que deixen clar que CiU està de costat de les empreses que volen fer negoci amb el sistema universitari i no de les estudiants de les classes populars catalanes.

Els regidors no democràtics de l’Ajuntament (3 de PxC, Anglada i Riera) es van abstenir en la votació.
Podeu llegir la moció presentada pel SEPC i la CUP aquí.
Arnau Comajoan defensant la moció del SEPC i la CUP
Arnau Comajoan defensant la moció del SEPC i la CUP

 

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans – Vic

3 de març de 2015, Vic, Països Catalans