[UdL] Primera acció de la Campanya FORA BANCS I EMPRESES DE LA UNIVERSITAT, STOP REPRESSIÓ

La passada nit, ARRAN i SEPC hem volgut tornar a assenyalar 8 oficines del banc Santander simbolitzant l’acció que van efectuar diversos piquets el passat 27 de febrer de 2014 en el marc d’una vaga estudiantil convocada pel SEPC i per la que s’acusa a un jove de delicte de danys.

Per aquest motiu s’han realitzat pintades a 8 sucursals del banc Santander, l’entitat que compta de diversos convenis amb la UdL i que en l’antepenúltima vaga fou atacada com a símbol de rebuig de l’entrada de capital privat i especialment de bancs a la universitat pública.

Atès que el jove ha rebut citació de data de judici el pròxim 12 de maig de 2015, ambdues organitzacions hem iniciat la campanya FORA BANCS I EMPRESES DE LA UNIVERSITAT, STOP REPRESSIÓ amb la voluntat de donar a conèixer el cas i aconseguir la sensibilització de la comunitat universitària de cara la celebració del judici.

Des d’ARRAN i el SEPC entenem i valorem que la detenció i enjudiciament d’un militant del SEPC únicament respon a una estratègia policial d’aconseguir un cap de turc per tal de criminalitzar el moviment estudiantil universitari i fer-lo respondre dels danys causats a l’entitat bancària.

Alhora considerem que l’entrada de capital privat a la universitat pública no és gratuït i genera dependència envers les empreses privades que aporten capital a l’empresa, eradicant els principis d’imparcialitat, esperit crític que cada vegada es troben més diluïts en el sí de les universitats públiques del nostre país.

Per tots aquests motius, seguirem denunciant l’entrada de capital privat i la privatització de la universitat així com donant suport a totes aquelles persones que se’n vegin represaliades a conseqüència d’aquesta denúncia, especialment al jove, militant del SEPC, que el pròxim 12 de maig s’afronta a un judici de danys i desordres públics amb una petició fiscal d’1 any de presó i 3802,46.-€ de multa.

Podeu llegir el manifest de la Campanya aquí.

pintadabanc2

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans- Universitat de Lleida

4 de març de 2015, Lleida, Països Catalans