Isma i Dani absolució!

Els propers dies 9, 10 i 11 de març es farà el judici contra Ismael Benito i Daniel Ayyash al Jutjat Penal núm. 6 de la Ciutat de la Justícia per uns fets ocorregut a la vaga del 29 de març del 2012.

L’Ismael Benito i el Daniel Ayyash són dos estudiants de la Facultat de Física de la UB situada al Campus Diagonal. Tot va començar quan cap a les 11 del matí del 29 de març del 2012 van ser detinguts, ja fora de la Zona Universitària, pels Mossos d’Esquadra després d’exercir el seu ple dret de vaga i de forma pacífica. Van estar durant tres dies a disposició policial fins que van passar a disposició de la jutjessa Carmen García Martínez –la mateixa jutgessa que va portar el cas 4F, sobradament conegut arran del documental Ciutat Morta-.

La magistrada va decretar presó preventiva per ambdós detinguts basant-se en un article d’un diari el qual preveia aldarulls el Primer de Maig i durant la cimera a la Ciutat Comtal de dirigents del BCE. Al cap de 33 dies, però, l’Audiència de Barcelona va revocar la presó preventiva, contradient així la decisió de la magistrada. Tot i així, ha seguit instruint el cas. Des de llavors, durant aquests quasi tres anys, tots dos detinguts han hagut de fitxar com a mesura de risc de fuga.

Tot i així, la seva posada en llibertat no va ser tan fàcil. La magistrada va imposar llibertat en fiança per valor de 6000€ però l’Audiència de Barcelona va denegar la fiança ja que la defensa va presentar un recurs d’apel·lació. Així doncs, van sortir de la presó el 4 de maig del mateix any sense haver de pagar cap fiança.

 La fiscalia demana 8 anys i 9 mesos per l’Isma i pel Dani, dels quals la Generalitat demana 3 anys i mig i l’Ajuntament de Barcelona demana 4 anys.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i, especialment, l’assemblea del Campus UB Diagonal, donem tot el nostre suport a l’Isma i al Dani, dos estudiants que no van fer res més que lluitar pels seus ideals, i van ser reprimits en la línia habitual de criminalitzar qualsevol moviment dissident i voler fer desaparèixer, a través de la repressió constant, el moviment estudiantil, una de les potes dels moviments socials. Per això reclamem la supressió dels càrrecs i l’absolució dels nostres dos companys, perquè la solidaritat és la nostre millor arma!

Web: http://ismadani.absolucio.cat/

 

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Assemblea del Campus UB Diagonal

 

A Zona Universitària, Barcelona, 2 de febrer del 2015.