El SEPC amb la ILP d’Educació

Logoilp_01És ja molta la feina feta, i molt llarga la lluita, per a aconseguir l’educació que volem. Una educació digna en una terra lliure. Una educació pública, popular, catalana, antipatriarcal i de qualitat. Una educació feta al servei de les persones, i no al servei de les empreses. Una educació que ens obri les portes per a poder avançar, totes plegades, cap a una societat més justa. Sabem de sobres que tota societat té els seus fonaments en l’educació, i que, per tant, treballar en l’àmbit educatiu és completament indispensable per a aconseguir el nostre objectiu: un món millor.

Vivim un context de canvis a la Comunitat Autònoma de Catalunya. La lluita per l’alliberament del nostre poble ha despertat consciència entre les classes populars, que s’han alçat per reclamar la seva llibertat. I és que no ha de ser ningú més que les classes populars les que s’han d’organitzar per esdevenir el seu propi govern en el seu propi marc nacional. És en aquest context que pren sentit la Iniciativa Legislativa Popular d’Educació, una proposició de llei del sistema educatiu de Catalunya sorgida del poble i feta per al poble.

Actualment les estudiants ens veiem sotmeses a un sistema educatiu que, en lloc de dotar-nos de valors, en lloc de formar-nos i en lloc de crear una societat democràtica i participativa, ens deshumanitza, ens esclavitza i ens converteix en ens submisos i passius. Per aquestes raons es fa tan necessària la ILP d’educació, perquè front un sistema educatiu degradant i competitiu, planteja una educació humana, constructiva i cooperativa, el qual és imprescindible per a la construcció d’una societat justa, lliure i democràtica.

Entenem que el canvi social només pot venir de a mà de la mobilització i l’organització popular. Hem pogut observar com a les Illes Balears i Pitiüses els moviments en defensa d’una educació pública i de qualitat han aconseguit guanyar la batalla contra el TIL, tot treballant mentrestant en l’elaboració del Llibre Verd, una proposta d’educació alternativa fruit també del treball conjunt. I hem vist també com ha estat gràcies a la mobilització popular que s’ha iniciat el procés sobiranista a la Comunitat Autònoma de Catalunya. Per això és tan necessari que sigui el mateix poble el que decideixi sobre la seva educació.BannerILP3

Som conscients que un canvi de bandera no comportarà una societat més justa, més democràtica o més lliure, per això hem de destinar les nostres forces a l’única eina que realment pot garantir el canvi social, l’educació. Hem d’aprofitar el marc de ruptura democràtica resultant del procés sobiranista com una eina per a avançar cap a la societat que volem, tot entenent que el nostre paper en aquesta lluita per l’alliberament nacional és garantir que aquest vagi de la mà de l’alliberament de classe i gènere. I és en aquest sentit que necessitem una llei educativa que reguli l’educació i l’ensenyament des dels 0-3 anys fins a la universitat: la ILP d’Educació pot ser l’embrió que ens porti a la construcció de la societat que volem. Llavors, hem de situar com a part del debat nacional la necessitat d’una educació pública, de qualitat i per a tothom.

Per aquestes raons donam tot el nostre suport a aquesta iniciativa, i fem una crida a col·laborar amb el projecte fent-ne difusió i ajudant a aconseguir les firmes necessàries per a portar endavant la proposició de llei. Perquè sols el poble pot decidir sobre el futur de la ILP d’Educació, i només amb ella podrem avançar cap a una educació digna en una terra lliure.