[SEPC-UdL] El SEPC davant els resultats de la consulta de participació de la UdL dins el Consorci Sanitari

Després d’un any d’intenses lluites populars, la comunitat universitària s’ha posicionat en contra de l’entrada de la Universitat de Lleida dins del Consorci Sistema Integral de Salut de Lleida. Aquest Consorci que ens volen imposar propiciarà l’entrada de capital privat dins del sistema sanitari públic, fet que comportarà la privatització d’aquest i no garantirà la qualitat assistencial que rebran les usuàries. A més, veurem un constant deteriorament dels drets i de les condicions laborals de les treballadores. Però el resultat és clar: un 60% de les estudiants, PAS i PDI que han participat de la consulta on-line han mostrat el seu rebuig a la inclusió de la UdL al procés de privatització de la sanitat catalana, enfront a un 30% de vots a favor i un 10% de vots en blanc.

Tot i el resultat sorgit d’aquesta enquesta, no es pot oblidar que, un cop més, des del Consell de Govern de la UdL s’ha volgut esquivar un debat existent i tan transcendental en el si de la societat lleidatana, evitant donar suport a una consulta vinculant per a tota la comunitat educativa, i reduint aquesta a una consulta on-line no vinculant impulsada des de PAS, PDI i el Consell de l’Estudiantat que ens resulta insuficient, amb una evident falta de participació fruit d’un intent d’opacitat per part dels òrgans institucionals de la universitat.

Entenem que aquest comportament respon a l’intent sistemàtic de des democratització a les universitats catalanes fruït de la segona fase del pla Bolonya, l’anomenada Estratègia Universitària 2015. L’EU-2015, una estratègia impulsada des de la Unió Europea, pretén eliminar qualsevol forma de decisió i participació de la comunitat universitària per transformar la universitat en una mera empresa amb un funcionament vertical, on estudiants i treballadores tan sols representin un número a la recerca del benefici econòmic.

Donats els resultats d’aquesta enquesta, emplacem a la Universitat de Lleida a reconèixer públicament la seva oposició frontal a la participació en el Consorci Sanitari, així com a generar mecanismes de participació més directes i a emprar una transparència total en tots els debats generats en el si de la universitat i el seu funcionament.

sepcgrafic

SEPC Universitat de Lleida
Gener 2015
Lleida, Països Catalans