(UAB) Solidaritat amb la tancada de pares i mares de l’escola “La Gespa” davant el seu imminent tancament

gespauabEl Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem donar el nostre ple suport a la tancada realitzada pels pares i mares de l’escola “La Gespa” després de que se sabés que la UAB reduirà la seva aportació de capital en un 60%, quelcom que representa, sumant-hi la reducció ja feta durant els últims anys, un nou increment de la quota  -inassumible ja per a moltes de les famílies- i la reducció de salaris i de treballadors que, de facto, comportarà el tancament del centre.

“La Gespa” és una escola amb 40 anys d’història a la UAB. Es va crear per respondre a les necessitats dels pares i mares treballadors que necessitaven, i continuen necessitant, conciliar la vida laboral amb la familiar. Tal i com recull el darrer pla d’igualtat de la Universitat cal “construir un model de conciliació que garanteixi la igualtat entre homes i dones en la cura i la coresponsabilitat. Cal promoure que la universitat sigui un referent pel que fa als drets de conciliació i obligacions en la cura“, quelcom que sembla ser-li indiferent a la vicerrectora d’Economia i Organizació, Carme Farell, corresponsable del tancament del centre, mostrant nul•la voluntat negociadora que sembla no entendre que “La Gespa” no és un luxe ni una comoditat per als pares i mares del centre.

El SEPC ens sumem a les 1500 signatures, a la llista d’entitats, sindicats i estudiants que demanen que no es tanqui l’escola i volem mostrar el nostre suport als pares i mares que estan sent un exemple de lluita per a totes nosaltres.

Des de bressola a universitat, volem una educació: pública, popular, catalana, antipatriarcal i de qualitat.

Seguim lluitant per una educació digna en una terra lliure!

“No deixarem que ens trepitgeu “La Gespa”, ens hi tanquem per a que no ens tanqueu!”

Dimecres 3 de desembre de 2014
SEPC –  Universitat Autònoma de Barcelona