Sobre la Vaga convocada per l’Assemblea de Docents #15S

Un any més segueix el conflicte a l’ensenyament, el govern no cedeix davant les exigències de tota la comunitat educativa que demana vociferant una educació gratuita, de qualitat i en català. Arribats a aquesta situació de confrontació l’Assemblea de Docents no recula, persistirà amb les mobilitzacions que ja tenyiren de verd els carrers i les aules el curs anterior, i convocarà vaga de docents dia 15 de setembre. El Sindicat d’Estudiants dels Paisos Catalans ens sumam a aquesta convocatòria i fem una crida perquè totes les estudiants de secundària facin un seguiment de la vaga i acudeixin a les concentracions que es convoquin en aquella jornada de vaga.

mani29Les estudiants duim anys patint l’empitjorament del sistema educatiu a causa d’un capitalisme el qual ens vol convertir en simples mercaderies que oferirem la nostra força de treball a canvi d’un salari, en lloc de fomentar l’esperit crític i la formació com a persones per conviure en una
societat més justa. A part patim un procés d’espanyolització orquestrat tant pel govern espanyol com pel govern autonòmic , aprovant les ja conegudes LOMQE i imposant el TIL respectivament. El TIL ple d’irregularitats i contradiccions pretén reduir les hores de català impartides i d’aquesta manera deixar en paper banyat la Llei d’Immersió Lingüística, a més perjudica greument l’aprenentatge dels alumnes, ja que vols impartir assignatures en anglès sense que la Conselleria ajudi als centres a tenir un personal qualificat en anglès i capaç d’exercir aquesta tasca.

Les reivindicacions educatives no tan sols exigeixen la derogació del TIL, sinó que demanam que s’aturi amb la massificació a les aules i que les substitucions del professorat es facin immediatament, i no haguem d’esperar mig mes, que no es retallin les ajudes per a menjadors i llibres de text, i denunciam la manca de beques i la falta de manteniment dels edificis i aules.

És per tot això que el SEPC convocam vaga dia 15 de setembre, colze a colze amb els docents omplirem els carrers de ràbia i il·lusió. Ara més que mai, les estudiants dels Països Catalans seguirem sortint als carrers i seguirem lluitant fins a aconseguir d’una vegada per totes una educació pública, popular, antipatriarcal, de qualitat i en català.

Mallorca, Països Catalans,
setembre de 2014