Front els atacs a la llengua: mobilització estudiantil!

S’inicia aquests dies un nou curs escolar a les escoles i instituts del nostre País. Un curs que, com els passats, es preveu ple de lluita per la defensa d’una educació pública i de qualitat en la nostra llengua. Amb l’inici de la implantació progressiva de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) tornem a sofrir atacs directes al dret d’aprendre en la nostra llengua, ja que s’anul•len els programes d’immersió lingüística, es redueix l’oferta educativa en català al País Valencià i s’aguditzen les dificultats d’escolaritzar-se en català a multitud de comarques del nostre territori.

Ahir mateix Escola Valenciana ens mostrava la realitat de la llengua als centres educatius d’arreu el territori per demostrar que després de 30 anys d’immersió lingüística al País Valencià les noves reformes educatives del govern valencià i espanyol pretenen acabar amb la docència en català.

Però, si els atacs a la llengua no són nous, les retallades en educació i el tancament de línies i centres educatius, tampoc. Acabàvem el passat curs acadèmic a la calor de la lluita dels pares i mares de la Ciutat de Cremona d’ Alaquàs (l’Horta) pel manteniment de les línies d’educació infantil que Conselleria volia tancar per considerar que “la demanda era insuficient”. Ahir s’iniciava el curs amb un acte de desobediència. Les mares i els pares dels xiquets i xiquetes de 3 anys han acudit a l’escola on els han rebut 8 voluntaris per fer-los les classes. Front açò la resposta per part de la Conselleria d’Educació ha sigut enviar a la policia nacional a l’escola per desallotjar-los. Agents armats per impedir l’aprenentatge de xiquets de 3 anys.

A l’ofensiva neoliberal que intenta destruir l’educació publica s’ha sumat la nova ofensiva espanyolitzadora que pretén acabar amb la nostra llengua: l’eliminació de la immersió lingüística al País Valencià o el TIL a les Illes Balears en són un clar exemple.

Vàrem dir NO al decret del plurilingüisme. Seguim dient NO a la LOMQE. Front als seus atacs seguim defensant, a les aules i als carrers, una educació pública i de qualitat en la nostra llengua. La nostra lluita és l’única garantia per conquerir una educació del poble i per al poble. És per això que aplaudim la decisió de l’Assemblea de Docents de les Illes la convocatòria d’una vaga educativa per frenar el TIL i anunciem que ens seguiran trobant plantant cara als atacs que sofreix la nostra educació! Defensant els nostres drets com a poble i com a classe!

Per una educació pública, popular, catalana, antipatriarcal i de qualitat.

CONSTRUÏM L’EDUCACIÓ QUE VOLEM!

Pel futur del nostre poble, a escola en valencià