Manifestació de rebuig a la primera visita de Felip VI als Països Catalans (Girona)

Diverses organitzacions polítiques i sindicals i entitats socials convocaren una manifestació el passat diumenge 22 de juny a 2/4 de 12 del migdia amb el lema “Cap pacte cap rei. El poble català decideix”.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, en motiu de la primera visita del nou Rei Felip VI als Països Catalans (Girona), considerem convenient tornar a manifestar-se conjuntament per mostrar el rebuig a l’entronització del rei Felip VI en base a tres elements centrals:

  • Bq-bwc1CMAQe33uL’esgotament del règim del 78, nascut amb la Constitució que restaurava la monarquia borbònica, dóna per tancada l’anomenada transició; no acceptem cap pacte que perpetuï un sistema injust amb les persones i els pobles
  • La monarquia espanyola és una institució antidemocràtica i caduca. Denunciem el paper que se li atorga en el manteniment de la unitat de l’Estat Espanyol, i com a garant dels privilegis de les oligarquies dominants en contra dels drets socials de la població.
  • El poble català té tot el dret a autodeterminar-se i establir el seu estatus polític i la seva relació amb els altres pobles del món. El dret a decidir té a veure amb la necessària celebració del referèndum sobre la independència, i també té a veure amb el conseqüent model de relacions socials i econòmiques en el qual vol desenvolupar-se.

reii

És per això que, conjunreiitament amb altres col·lectius i organitzacions polítiques de la ciutat de Girona i dels Països Catalans, convoquem una manifestació per el pròxim 26 de juny a les 20:00h a la Plaça del Vi de la ciutat.

#CapPacteCapRei

El poble català decideix!

reii