Victòria estudiantil! Desconvocatòria de la Vaga del 29 de maig a la UPF

Als Països Catalans plantem cara. Ho hem fet sempre i ho seguirem fent. També a les universitats i, per tant, també a la UPF.

El passat 27 de Febrer, jornada de Vaga a totes les Universitats públiques dels Països Catalans, les estudiants organitzades i mobilitzades de la UPF van forçar al Rectorat a negociar (mitjançant una Taula de Negociacions) amb elles totes i cada una de les quatre reivindicacions que les estudiants reclamaven per tal de garantir el dret universal a l’accés i permanença a l’educació superior, per seguir lluitant per una Universitat al servei de la classe treballadora (fraccionament de la matrícula en més terminis que els actuals, creació d’un fons de beques propi i digne, augment de l’oferta de Màsters Públics i remuneració digna de les pràctiques curriculars i/o gratuïtat dels crèdits de les mateixes). Aquell dia es va tornar a constatar que l’organització i la mobilització popular són la clau per aconseguir avenços socials del caire que siguin, que la lluita és la única via per garantir un futur digne a la classe treballadora del nostre país.

Aquesta constant històrica s’ha tornat a demostrar: gràcies a la Vaga plantejada per les estudiants de la UPF per aquest proper 29 de Maig i gràcies a tota la mobilització prèvia, el Rectorat ha tornat a cedir i s’ha vist forçat a abandonar l’actitud immobilista que havia adoptat durant el transcurs de les negociacions i a acceptar certes reivindicacions de les abans esmentades:

  • Fraccionament en quatre terminis del pagament de la matrícula a partir del curs 2015-16
  • Flexibilitat en els terminis per a qui ho demanin individualment el curs vinent
  • Ampliació del Fons de Beques fins als 75.000€
  • Augmentar els cànons al centres adscrits a la UPF
  • Revisió de tots els convenis de pràctiques amb els corresponents deganats.

Per aquest motiu, el SEPC secunda la decisió del Comitè de Vaga – Ciutadella i de l’Assemblea de Poblenou de desconvocar la Vaga prevista per aquest 29 de maig.

Cal emmarcar aquesta victòria, encara que petita, i com ja hem esbossat més amunt, com el resultat d’una acumulació de forces per part del Moviment Estudiantil de la UPF, com el resultat d’un any de mobilització i organització, com el resultat d’un any sencer de lluita contra el model elitista i mercantilitzat d’Universitat que impera actualment i de lluita, també, per construir la Universitat que volem. Cal entendre, com deia Fuster, que “tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres”, que no ens donaran res i que som nosaltres qui ho haurem de prendre.

Aquesta victòria, però, no ens ha de desviar del nostre objectiu final: el marc educatiu propi dels Països Catalans i una educació pública, popular, catalana, antipatriarcal i de qualitat. Així doncs, lluny de fer-nos caure en l’autocomplaença, aquesta victòria ens dona més forces i ha de servir d’impuls per tal de continuar lluitant, dia a dia, per recuperar la nostra Universitat, per recuperar el que és nostre. Seguirem mobilitzats, a les aules i als carrers.

Als Països Catalans, recuperem el que és nostre!

10409790_10152043428456746_1485866587_n

 

 

Sindicat d’Estduiants dels Països Catalans – Assemblees de la UPF (Ciutadella i Poblenou)

26 de maig de 2014

Barcelona, Països Catalans