Davant l’immobilisme del Rectorat: mobilitzem-nos! 29M VAGA

vaga2El passat 27 de Febrer es va convocar un dia de vaga a totes les universitats i instituts públics dels Països Catalans. L’objectiu d’aquesta vaga era donar força al conjunt de lluites locals, de problemes del dia a dia que les estudiants trobaven als seus centres com a conseqüència dels grans plans de reformes de l’educació: Bolonya, l’Estratègia Universitat 2015… Es buscava el recolzament mutu entre facultats i universitats, que la lluita d’unes reforcés les altres i aconseguir –entre totes- millores materials i tangibles. A la Universitat Pompeu Fabra la vaga es centrava en l’obtenció de quatre reivindicacions concretes: l’obtenció d’un fons de beques propi de l’UPF, la remuneració de les pràctiques o la gratuïtat dels crèdits d’aquestes, l’augment de l’oferta de màsters públics i el fraccionament de la matrícula. Després de setmanes recollint centenars de firmes recolzant les reivindicacions, de fer mostres de força als Campus Ciutadella i Poblenou… l’èxit de la Vaga va ser aclaparador: amb un alt seguiment, una alta participació de les activitats prèvies a la jornada del 27 de Febrer i del mateix dia de mobilització.

Fou alhora una demostració de força per part de les estudiants organitzades en tant que gràcies a la Vaga i l’organització estudiantil el Rectorat va haver de cedir i va acceptar constituir una Taula de Negociacions per tractar totes i cada una de les reivindicacions plantejades per les estudiants, esmentades anteriorment.

Avui, 15 de maig, dos mesos i escaig després, la situació és la següent: el Rectorat ha adoptat una actitud immobilista, de dilatació del procés de negociacions, d’esquarterar les propostes de les estudiants i de vendre fum de manera permanent.

Davant d’aquesta situació, les assemblees de Poblenou i Ciutadella del SEPC volem manifestar que no serem artífexs de cap renúncia, que no defallirem en la nostra lluita per una educació pública, popular, antipatriarcal, catalana i de qualitat: una Educació Digna en una Terra Lliure. Que passa necessàriament per la unió, la mobilització i la organització de les estudiants del poble treballador català per tal de fer front a tot intent de frenar la seva expulsió del sistema educatiu públic universitari.

És per tots aquests motius que secundem la vaga d’estudiants local de l’UPF del 29 de maig que ha convocat el Comitè de Vaga format arran de la mobilització del 27 de febrer, del qual participem.

 

SINDICAT D’ESTUDIANTS DELS PAÏSOS CATALANS – UPF (CIUTADELLA i POBLENOU)