Pel futur del nostre poble, a l’escola en valencià

El Govern de la Generalitat Valenciana, en mans del PP, torna a carregar contra el nostre poble i el seu patrimoni cultural i lingüístic. Van prohibir les emissions de TV3 i de Catalunya Radio. Han tancat RTVV. I ara van a per l’escola, la nostra, la de tothom, l’escola pública i en valencià.

10303767_444445265689636_2109681027650389976_nAmb l’excusa d’eixa estafa capitalista que ens venen com a crisi, el govern de la Generalitat vol tancar al curs vinent 180 unitats docents a l’escola pública del País Valencià, mentre es mantenen les subvencions a les escoles concertades. Però en el seu afany exterminador de cultures, seguint amb eixa idea macabra de convertir l’Estat Espanyol en una fossa comuna de pobles, aprofiten les retallades i les mesures privatitzadores per a carregar contra l’escola en valencià. Així doncs, de les 180 línies que es volen eliminar, 151 són en valencià. A Castelló la xifra és encara més greu, ja que de les 33 línies que es volen suprimir 32 són en valencià.

L’estratègia es fa més evident que mai: volen arraconar el valencià en la vida pública. L’ofensiva espanyolitzadora del govern estatal pareix no tindre límits. L’atac al model d’immersió lingüística a Catalunya, el TIL a les Illes Balears i Pitiüses i la retallada en mitjans de comunicació i en educació al País Valencià ho fan més que evident.

Volen acabar amb el País Valencià i amb els Països Catalans. Ens han deixat sense mitjans de comunicació públics en la nostra llengua i, ara, volen reduir fins la vergonya l’oferta escolar en valencià, carregant-se tota opció d’avançar cap a la normalització lingüística.

Cal que els joves, junt amb tota la societat civil, plantem cara a aquest atac amb més fermesa que mai. Cal que ens organitzem i responguem perquè de la nostra capacitat de resistència, de la nostra capacitat de generar alternatives i de respondre a aquesta ofensiva depèn el futur del nostre poble.

Pel futur del nostre poble, a l’escola en valencià!
No al tancament de línies!

SEPC Universitat Jaume I

Arran La Plana