A l’INS Montserrat #SeguimInsubmises!

El mes de febrer, les estudiants de l’Institut Montserrat (com moltes altres) vam declarar-nos insubmises a les Proves de Competències Bàsiques per protestar contra la precarització del sistema educatiu públic als Països Catalans. Pocs dies després la Consellera d’Educació Irene Rigau va forçar a les més de 700 alumnes de 4t d’ESO insubmises a realitzar les proves en una segona convocatòria amb l’amenaça de que si no les feien no podrien obtenir el graduat d’ESO i per tant no podrien passar de curs.

Cal recordar que la normativa assegura que els resultats d’aquestes proves “no tenen efectes ni en l’avaluació final de l’alumne ni en les decisions de promoció de curs”. A més, a diferència del que és habitual, els responsables de fer les proves han estat professors del mateix centre. El Departament ha posat les proves en mans del centre per poder fer-lo responsable de que es facin.

Abans d’ahir ens vam assabentar de que les alumnes insubmises del nostre institut hauriem de fer una part de les proves de la segona convocatòria ahir i l’altre part avui. Ni les estudiants ni el sindicat podiem permetre aquest xantatge de la conselleria. És per aquest motiu que hem decidit convocar tota la militància del SEPC (tant d’universitats com de secundària) que ha entrat al nostre institut i entre totes hem impedit que es tornessin a passar les proves i aconseguint que cap estudiant s’hagi vist obligat a fer-les. Després hem fet una assemblea oberta on hem centrat el debat en la derogació de la LOMCE.

Les mobilitzacions no acaben aquí i seguirem lluitant per construir una educació del poble i per al poble.

Les estudiants de secundària #SeguimInsubmises!