Vaga 6, 7 i 8 de maig a Valènica: Educació del poble i per al poble

Els Països Catalans ens mobilitzem!

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans convoquem Vaga estudiantil els dies 6,7 i 8 de maig. Aquesta Vaga s’engloba dins de les jornades ‘València en lluita. Sense por’, les quals han estat impulsades amb voluntat d’eixamplar la lluita amb col·lectius no estudiantils, amb els barris i amb les classes populars que pateixen dia rere dia el salvatge capitalisme; la repressió policial, que hi és per sustentar aquest sistema, i el feixisme com a branca perpetuadora de la dominació d’una minoria sobre una majoria, totes nosaltres. Ja hem dit prou, i hem dit endavant, sense por i juntes, València, des dels barris: en lluita.

Com a essències d’aquesta vaga trobem que:

La Universitat s’ha mediocritzat amb l’entrada de les empreses privades. El nucli crític i de transformació que representa la Universitat (no sols ella) és font de lucre massiu per al capital privat. Considerant així, a les estudiants, a totes nosaltres, com un bé de consum. Portem temps posant-li nom a este procés: MERCANTILITZACIÓ DE L’ENSENYAMENT.

Fora les empreses de la Universitat! No volem preus abusius ni serveis de poca qualitat. Volem tendir cap a l’autogestió de serveis com les cafeteries i reprografia; la Universitat ni es retalla ni es ven, la Universitat és nostra i la gestionem nosaltres.

Aquesta dependència i facilitat d’entrada que tenen les Universitats resulta del Deute Històric acumulat, amagat i silenciat que les Administracions Públiques han anat creant empitjorant la situació econòmica de la pròpia Universitat, obligant a la mateixa, a recórrer al capital privat per sobreviure. De la mateixa manera, la retallada general en el pressupost de la Universitat ha agreujat encara més la seua situació;  aquest cas, és patent en l’augment del preu de les matrícules i les taxes els últims anys. Portem temps posant-li nom a este procés: ELITITZACIÓ DE L’ENSENYAMENT.

Demanem una Universitat lliure d’interessos privats per aconseguir així, un ensenyament de qualitat.  Una Universitat on tothom puga entrar i no es limite l’accés per motius econòmics. Universitat de i per al poble! Una Universitat on les seues direccions universitàries planten cara a la hostilitat cap allò públic dels mals governs i no deixe ni un pam de terreny a les peülles de les empreses. Universitat com a font de coneixement i transformació, i no de riquesa i lucre!

Volem una Universitat pel català i en català; moltes són les mancances que trobem a les nostres aules, als nostres passadissos, als diversos serveis, etc. I és que valorant com a positiva la tasca que, des dels Serveis lingüístics de la Universitat se fa denunciem una pràctica diària diferent a la legalitat acordada per la Universitat i diferent a la demanda de l’estudiantat.

Dins d’aquestes problemàtiques afegim una última, i no per això menys important: l’assoliment de plans sense coordinació i d’esquenes a les estudiants. Pla Bolonya, per exemple? No; venen uns quants plans que s’han acordat en la llunyania de la Universitat i amb complicitat dels agents que representen el capital privat. Diem NO als plans de Universitat2015 i a tots aquells plans que es facen i s’apliquen en retraïment del nostre ensenyament. El Pla Bolonya contra el que tant es va lluitar, ha estat aplicat, i tàcitament cap membre de la Comunitat Universitària és capaç de defensar tant el seu contingut com la seua aplicació. Ja prou de tractar-nos com a observadors! Universitat de i per a les estudiants!

Com que el desmantellament no és sols de la Universitat ni la desculturització és sols a la Universitat. Anem contra la LOMCE, reforma que aprofundeix en la privatització i mercantilització de l’educació. Promovent així, una competitivitat extrema entre centres i entre l’alumnat, cosa que suposarà una segregació classista. A més, suposa un greu atac a la nostra llengua. Per aquest motiu exigim l’enderrocament d’aquesta reforma i la construcció d’una llei educativa del poble per al poble, on tota la comunitat educativa participe de la seua elaboració.

Amb totes les essències presentades, farem el més important d’aquesta Vaga: des d’ací i ara fem una crida a totes les Assemblees de pares i docents de col·legis del País Valencià, a totes les AMPES mobilitzades, als pares i a les mares, a les estudiants d’Instituts i assemblees, i les diverses organitzacions per seguir organitzant la lluita, per enfrontar i afrontar l’hostilitat d’aquest sistema i d’aquest mal govern, per donar suport dins de les capacitats i les possibilitats de cada nucli estudiantil a aquesta VAGA i per seguir lluitant per la nostra escola pública i de qualitat, per aturar l’aplicació de la LOMCE i per defensar i guanyar les nostres LÍNIES EN VALENCIÀ arreu d’infantil, primària i secundària i arreu del País Valencià.

4

Per un ensenyament públic, popular, de qualitat, antipatriarcal i en català!

No a la mercantilització i elitització de la Universitat!

No al tancament de les línies en valencià!

València en lluita. Sense por!

Els Països Catalans ens mobilitzem!

s

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans – UV

28 d’abril de 214, València