27F al Campus Diagonal

facultat biologia 27FEl passat 27 de Febrer les Assemblees de Facultat del Campus Diagonal de Barcelona es van sumar a la convocatòria de vaga estudiantil i varen treure al carrer totes aquelles reivindicacions que afecten de manera determinada o en conjunt a l’ alumnat dels nostres centres universitaris.

El nucli del SEPC de Diagonal vam convocar a la vaga estudiantil i ens vam mobilitzar amb totes les companyes de les Assemblees de Facultat per trencar la normalitat diària i docent del campus durant tot aquell dia.

Com a Sindicat ens emmarcàvem en aquesta jornada de vaga per fer visible la feina de les estudiants autoorganitzades que treballem conjuntament en tot un seguit  de lluites locals amb l’objectiu de guanyar reivindicacions concretes i evidenciar que la lluita estudiantil és la que ens permetrà reapropiar-nos dels nostres centres.

Les problemàtiques amb les que ens trobem les estudiants a diari no són més que la materialització d’unes reformes i una legislació (promogudes per governs autonòmics, estatals i europeus) que busquen, en última instància, deixar fora del sistema educatiu les classes populars. És per això que cada facultat portava al carrer totes aquelles reivindicacions que ens afecten diàriament i que degans i rectors ens imposen dèspotament arrancant-nos les eines per articular-nos com a moviment. Entre aquestes podem trobar les reivindicacions de l’Assemblea de dret i polítiques de la UB que reclamava la remuneració de totes les practiques, una real revaluació per a tot tipus de avaluacions, un local per a la organització de les estudiants i la reducció de les taxes universitàries al 66%.

Aquesta lluita local es va fer notòria durant tot el dia al campus diagonal, on diverses facultats van realitzar activitats durant tot el dia, i a les 18h. totes juntes vàrem concentrar-nos a l’Avinguda Diagonal per baixar en bloc conjuntament cap a la manifestació unitària convocada a plaça espanya a les 19h. amb la resta de assemblees de facultats i estudiants organitzades de les Universitats de la ciutat comtal. A la jornada de vaga del 27F cal sumar-hi la mobilització de l’ estudiantat de la universitat de Barcelona per aturar, aquella mateixa setmana, el 25 de febrer,  el claustre de de la mateixa institució que pretenia aprovar la reforma dels estatuts. Una reforma ( conseqüència directa de la EEU-2015)  que ens portarà a una universitat antidemocràtica, elitista i al servei de les relacions de producció capitalistes, i per tant allunyant-nos d’una universitat pública i popular.

L’àpmlia participació de les estudiants a les diverses convocatòries al llarg de la setmana va propiciar una setmana de mobilitzacions actives per part del moviment estudiantil, portant a peu de carrer la denúncia de la precarietat docent i estudiantil que vivim dia a dia als nostres centres educatius. Sindicat d’Estudiants dels Països Catlans Nucli del Campus diagonal