La vaga del 27F comença a caminar!

L’assemblea d’estudiants Anarquistes, la de Ciències Polítiques, la d’Humanitats, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, així com estudiants d’arreu del Campus de Ciutadella van participar ahir en la convocatòria del Comitè de Vaga de Ciutadella. Aquest Comitè de Vaga havia estat convocat amb la intenció de treballar conjuntament per l’elaboració i difusió de la vaga estudiantil del 27 de febrer, convocada per diverses assemblees  d’estudiants.

Els objectius d’aquesta vaga es fonamenten en exercir pressió a les institucions universitàries per poder aconseguir una sèrie de reivindicacions universitàries que trobem que són imprescindibles en un moment com l’actual, on les estudiants de les classes populars patim de forma directa les conseqüències d’una crisi econòmica que ens condemna a una vida de precarietat i misèria. En la línia que s’estava treballant amb la campanya “Recuperem el que és nostre”, engegada per diverses assemblees d’estudiants, continuem amb unes reivindicacions que exigim que es compleixin. En el passat Claustre Universitari, els diversos Consells de Govern així com la resta  d’òrgans de la Universitat han esdevingut una eina ineficient per poder aconseguir unes millors condicions per l’estudiantat de la Pompeu. Un cop més, trobem  que la mobilització i la lluita són les úniques eines per fer valer els nostres drets.

 

Així doncs, el Comitè de Vaga de Ciutadella treballarà durant tot aquest mes per tal de difondre la raó d’aquesta convocatòria de vaga a totes les estudiants i organitzar-nos perquè sigui exitosa. Les reivindicacions que motiven la mobilització són quatre: el fraccionament en el pagament de la matrícula universitària en diversos terminis, la creació d’un fons de beques propi de la Universitat Pompeu Fabra -d’ajuda directa als estudiants amb problemes econòmics-, una veritable oferta en màsters públics que ens permeti continuar estudiant i la remuneració de les pràctiques curriculars  i  la gratuïtat dels  crèdits d’aquestes.

1551673_502774289832138_1001971064_n

Des del Comitè de Vaga de Ciutadella repartirem octavetes cada dia aquesta setmana i farem passa-classes per tal d’explicar els motius de la convocatòria i resoldre els possibles dubtes que hi hagi entorn aquesta.

Cada matí d’aquesta setmana, a l’Àgora de  la UPF, diverses estudiants i assemblees organitzaran esmorzars a preus econòmics i hi haurà una taula de recollida de  firmes amb les diferents reivindicacions que volem aconseguir i les entregarem als òrgans de govern de la universitat.

També anunciem que realitzarem un acte públic el dia 13 de febrer, amb diferents associacions d’estudiants i assemblees, de cara a les eleccions al Claustre, per tal d’informar al conjunt de la comunitat estudiantil de totes les propostes de cara al Claustre i, alhora, exposar tota la feina feta. Donarem més informació més endavant.

Finalment us convidem a participar a la següent reunió del Comitè de Vaga de Ciutadella, que serà el dimecres 12 de febrer a  la 13h, al Pati de Jaume I. Si tens propostes o vols participar en l’elaboració de la vaga envia un correu a:[email protected]. T’esperem el dia 12!

Comitè de Vaga de Ciutadella