Sobre el nou rector electe de la UdG, Sergi Bonet

Avui (19 de novembre) ha estat proclamat nou rector el biòleg Sergi Bonet.

Per consultar les dades estadístiques i l’anàlisi d’aquesta campanya i aquestes eleccions a rector us recomanem aquest enllaç: http://ariet.cat/sergi-bonet-proclamat-nou-rector-de-la-udg-per-amplia-majoria/ del mitjà de comunicació Ariet.

Davant d’aquest resultats constatem una sèrie de fets:

  • -Malgrat hagi augmentat el nombre d’estudiants que han participat a les eleccions, seguim trobant una alta desafecció política degut al sistema d’elecció que ve de la LOU.

El pes del PDI permanent és del 51% mentre que el de les estudiants només d’un 23%. Això fa que la decisió final i més important recaigui en un sector del professorat; i no en la majoria de la comunitat universitària.

També ens hem trobat una campanya pensada des de dalt i no pas, d’unes candidatures participatives, com per exemple era la de Pere Solà a l’UAB.

  • Estem atentes al nou tarannà del rector Sergi Bonet i exigim que compleixi les promeses que ha dit en campanya. Si aquest canvi no es produeix, que no dubti que tindrem al SEPC fent front a les seves polítiques que aniran en contra dels interessos del conjunt de la UdG. Per contra, estem obertes a que si es produeix aquest canvi, pot comptar amb nosaltres per traslladar les nostres propostes a tots els òrgans de govern i a la Generalitat. No ens “casem” amb ningú, com hem fet sempre, i és per això que des del minut 1 del seu govern estarem fiscalitzant la feina del nou equip de govern
  • Finalment, ens felicitem que Anna Maria Geli ja no sigui rectora de la UdG i que tampoc hagi sortit escollit de Ciurana com a candidat continuista de les polítiques que tant mal ens fan. Pensem que aquesta “petita victòria” ha estat gràcies a la fermesa del nostre sindicat i del conjunt d’estudiants mobilitzats.

 

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans – Universitat de Girona

Girona, a 20 de novembre 2013