[24-O] Sobre la repressió a Igualada

El passat 24 d’octubre del 2013, en motiu de la vaga general d’educació, el SEPC Igualada va haver de fer front a diverses situacions de repressió policial.

A les 8h del matí, al piquet efectuat a l’INS Joan Mercader, els Mossos d’Esquadra van començar a pressionar a les estudiants que realitzaven els piquets, la identitat de les quals, per sorpresa nostra, va ser rebal·lada a la policia per la dirección de l’institut.

A les 11h del matí la policia tornava a fer pressió a les estudiants, obligant-les a separar-se. En un moment, es van dirigir directament a un militant del SEPC, al qual van intimidar dient-li: “si no us separeu ens grups de divuit, començarem a identificar, buscar responsables i se’ls acusarà de manifestació il·legal, tu en tens possibilitats”. Les militants van obeir durant uns metres, i quan van entrar al Casal de Joves, es va cremar una figura de cartró que representava la llei Wert.

Al sortir, les estudiants van optar per la desobediència i van anar totes juntes fins a l’altre institut de Igualada, l’INS Pere Vives Vich, on el director no va permetre que es llegís el manifest al centre. Quan el col·lectiu d’estudiants va anar a penjar la pancarta a l’institut, el director va començar a amenaçar les estudiant, assegurant que trucaria a la policia. Tot i això, es va decidir penjar la pancarta igualment.

Després, les estudiants van optar per seure davant la porta de l’institut.  Aleshores va ser quan, de nou, van aparèixer els Mossos d’Esquadra i van tornar a intimidar les estudiants dient-los que, en cas que no els hi donguessin un DNI, serien totes identificades. Per tal d’evitar-ho, les estudiants van haver de donar per desconvocada la manifestació. Tot i això, els Mossos d’Esquadra van seguir intentant identificar a les estudiants, cosa que no es va poder dur a terme degut a la pressió duta a terme per l’estudiantat, que van rebutjar en tot moment l’actuació policial.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans Igualada condemnem els fets ocorreguts a la vaga, i els entenem com a una part més de la repressió policial que continuament es practica contra el jovent organitzat, aquell el jovent que no calla i assumeix, aquell el jovent que ha estat, és i serà la pedra a la sabata de totes aquelles que ens volen callar a cops de porra.

La repressió no ens atura!

LMQE cremant

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Igualada, 24 d’Octubre del 2013