Construïm la universitat popular: alliberem espais!

Aquest dilluns al migdia les estudiants del SEPC de la UAB hem alliberat un local de la Plaça Cívica fins avui tancat i en desús, al qual hi havia hagut l’antiga botiga de roba “Vintage” i que pertany a la Fundació Vila Universitària S.A..

Amb aquesta acció, des del SEPC pretenem denunciar l’expulsió de l’Edifici d’Estudiants tant del SEPC com de la resta d’organitzacions i associacions estudiantils. Entenem que és intolerable que en una universitat pública no hi hagi espais reservats per la participació i l’autoorganització de les estudiants. De la mateixa manera, observem en aquesta expulsió una clara voluntat política, encaminada tant en restringir l’accés de les organitzacions estudiantils que es dediquen a defensar la universitat pública i els drets de les estudiants com en seguir retallant els espais comunitaris no mercantilitzats de la universitat.

La intenció del SEPC és mantenir aquest espai alliberat fins que almenys ens retornin un espai que possibiliti la nostra participació a la universitat. Mentrestant però, potenciarem el nou local alliberat a la Cívica amb l’objectiu que esdevingui un espai de trobada i difusió del moviment estudiantil de la UAB.

 

UAB1

Per una universitat al servei de les estudiants i no de les empreses, alliberem espais!

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans – Universitat Autònoma de Barcelona, 14 octubre 2013