Sobre la permissivitat i complicitat del Govern de la URV vers els darrers actes feixistes a la Universitat Rovira i Virgili

Aquest matí molts alumnes de la Universitat Rovira i Virgili ens hem despertat perplexos per un doble motiu. Els feixistes havien deixat una pintada on veien apologia de la massacre d’Amèrica Llatina i de l’imperi espanyol que tantes morts s’ha emportat pel davant des de 1492 i, per altra banda, el Govern de la URV no només no ha fet retirar les pintades feixistes (com tantes altres vegades) sinó que ha deixat passar un correu titulat “Manifestació 12-O en defensa de la unidad de España”.

Els primer dels fets ens convida a la reflexió més enllà de la pintada i les seves errades ortogràfiques greus… Com un govern que gestiona la URV ni tant sols es digna a esborrar una pintada que fa apologia a la massacre i l’espoli que va haver-hi a l’Amèrica Llatina? Com un govern, que li hem vist tantes i tantes vegades esborrar escrits de protesta, pot romandre impassible davant l’apologia d’una massacre que va significar la mort 65 milions de persones (es calcula que es va reduir la població de 70milions d’habitants a 5 milions en 150 anys), així com l’espoli de 185 tones d’or i 16 mil tones de plata. Com un govern pot seguir en el més absolut silenci i no sortir del pas amb un simple comunicat? (encara que sigui per rentar-se la cara).

borregos

El segons dels casos és fins i tot més greu perquè depèn directament d’Ells a l’hora de filtrar un text com l’adjunt més avall. Un text, enviat a tota la comunitat universitària on es parla de “separatistas” que pretenen “fracturar España” quan són els partits del PP els co-responsables de la fractura social als PPCC, juntament amb la Generalitat Valenciana, de les Illes i de la Comunitat Autònoma de Catalunya (a la CAC van pactar les retallades amb Govern de CyU en l’anterior legislatura); i el text no es queda aquí, va més enllà. Parla de “recordar con orgullo la grandeza de nuestra nación”… No tenen vergonya! Ni memòria! El 12 d’octubre va ser instaurat pel dictador Franco el 1940 (Dia de la Raza). Què pretenen recordar? Un genocidi indígena? un cop d’estat? Reviure “tiempos mejores”?

borregos

ÉS UNA AUTÈNTICA VERGONYA QUE EL NOSTRE RECTORAT DEIXI PASSAR UN CORREU AMB AQUESTS TERMES! UNA VERGONYA! i mentre deix passar a tota la comunitat universitària correus com aquests, en censura d’altres. És més censura tots els correus de les associacions universitàries a no ser que siguin d’òrgans interns o bé d’oci alineant…Aquest són els valors del nostre govern!

És per això que des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) exigim:

– La retirada de la pintada avui mateix.
– Una roda de premsa visualitzant els fets, tot els fets! On demani disculpes a totes les que s’hagin pogut sentir afectades negativament.
– La depuració de responsabilitats POLÍTIQUES dins la universitat.

Per altra banda animem a tota la comunitat universitària a:

– Rebutjar aquests comportaments.
– Exigir les responsabilitats pertinents.
– Organitzar-se i respondre conjuntament contra tot tipus d’accions feixistes.

NI UN PAS ENRERE CONTRA EL FEIXISME!
NO PASSARAN! NO PASSARAN! NO PASSARAN!

Tarragona, 11 d’octubre del 2013. Països Catalans.