[Crònica] Presentació del nucli SEPC-Ciutadella

preset

El passat dijous 3 d’octubre va tenir lloc la presentació del nucli del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) al campus de la Ciutadella per tal de donar el tret de sortida d’aquest curs.

Al llarg de tota la presentació hi van assistir al voltant de 30 persones, algunes militants i altres amb un clar interès pel SEPC i algunes, fins i tot, amb clara disposició a militar en un futur no molt llunyà.

L’acte, en format de xerrada, transcorregué amb total normalitat. La xerrada estava organitzada en tres apartats diferenciats, cada un presentat per una militant diferent:

En primer lloc es realitzà una breu exposició de l’actualitat del moviment estudiantil i del paper que el SEPC ha de jugar en aquest, posant un fort èmfasi en la necessitat d’aglutinar i unir les diferents lluites en una identitat comú per poder vèncer, al mateix temps que es remarcava la necessitat de lluitar pel manteniment i no expulsió de les classes populars de la universitat, per tal de poder apoderar-se i guanyar un espai tant important com és la universitat pública.

En segon lloc es presentà el SEPC en si mateix: el seu orígen, fruit de la confluència de l’Alternativa Estel i la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans per tal de sumar lluites i establir un front comú en el marc de tot el territori dels Països Catalans; els eixos bàsics que doten de contingut l’educació per la qual el SEPC aposta (pública, popular, antipatriarcal, catalana i de qualitat) i les línies estratègiques i els objectius del Sindicat, debatudes i adoptades a la darrera Assemblea Nacional celebrada a Ulldecona els passats 28 i 29 de setembre.

En tercer lloc, i com no podia ser d’una altra manera, es recollí com treballa el SEPC en la seva realitat més propera: la UPF i, més concretament, el campus de Ciutadella, així com també es realitzà un anàlisi de la situació de la universitat on destacaren aspectes com la nul·la influència de l’estudiantat en el terreny institucional, amb una representació pràcticament nul·la, l’enorme cultura patriarcal que impera a les universitats dels Països Catalans (i per tant, a la UPF també) i l’aureola elitista que envolta la Pompeu Fabra.

Finalment, es clausurà l’acte amb la lectura del poema “Ara mateix”, de Miquel Martí i Pol acompanyat d’un brindis de germanor i carregat d’energia i desitjos de lluita i fraternitat entre les qui lluiten.

El conjunt de la militància del nucli del SEPC-Ciutadella volem mostrar la nostra satisfacció per com ha transcorregut la presentació i l’acte en general, remarcant l’assistència de força gent interessada en el Sindicat i el bon ambient imperant. Tanquem la presentació, doncs, amb la convicció que aquest any serà de combat i aprenentatge i que suposarà un punt d’inflexió en la nostra lluita, començant a capgirar la situació i creant un moviment estudiantil fort, actiu i combatiu, construint poder popular.

“Cridem qui som i que tothom ho escolti.
I en acabat, que cadascú es vesteixi
com bonament li plagui, i via fora!,
que tot està per fer i tot és possible.” (Miquel Martí i Pol)
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans – UPF Ciutadella
Barcelona, 4 d’Octubre de 2013