Presentació del nucli del SEPC UB-Raval

66164_545125198892048_936210873_n

El passat 26 de setembre es va dur a terme al nostre centre universitari la xerrada de presentació del nucli del SEPC UB-Raval. Contant a la militància, prop d’una cinquantena de persones assistiren a l’acte.

La xerrada s’inicià amb la projecció de dos vídeos: el primer sobre la vaga que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans organitzà el passat 28 de febrer d’aquest mateix any, deixant pas al visionat de la presentació del que s’ha de convertir en el projecte més ambiciós del SEPC: la Carta Catalana dels Estudiants. Amb aquest suport audiovisual, els i les interessades o curioses pogueren comprovar d’entrada quina és la feina que ha fet el nostre sindicat darrerament i quins projectes ens depara el futur.

Tot seguit, dues militants del nucli procediren a informar als assistents com és el SEPC en diferents aspectes. S’introduí fent una breu explicació dels seus orígens, fent especial referència a la confluència entre l’Alternativa Estel i la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i el bagatge que aquests dos espais aportaren a la nova organització. S’explicà després quins són els cinc eixos amb els quals el nostre sindicat treballa, fent referència al tipus d’ensenyament pel qual aposta. S’explicaren també les dinàmiques amb les quals es treballa, la manera amb la qual ens organitzem i la seva estructura orgànica.

S’acabà fent un torn obert de preguntes, dins el qual molts assistents participaren activament demanant sobre qüestions que no havien quedat clares, sol·licitant més informació o, inclús, incitant al debat, com succeí envers el nostre eix antipatriarcal, reflexionant sobre com es treballa la lluita feminista a l’interior de les aules.

El SEPC UB-Raval n’estem molt contents de l’assistència a aquesta xerrada de presentació i de que, moltes cares de les que vam veure el passat dijous, hagin assistit ja a una de les nostres assemblees i hi hagin participat activament. El moviment estudiantil creix, i cada cop som més les estudiants que apostem per una educació  lliure de sexisme i allunyada dels criteris de mercantilització i espanyolització actuals. Acabem d’iniciar un nou curs on haurem de superar moltes cruïlles i se’ns presentaran noves lluites, però només amb l’esforç i dedicació de la militància que ja hi érem, dels que som i dels que vindran, aconseguirem capgirar la situació actual.