Estudiant jutjat per lluitar per l’educació pública

imageEl passat 28 de febrer de 2013 es va convocar vaga estudiantil arreu dels Països Catalans, per defensar la universitat pública i de qualitat.
Les estudiants de la Universitat Pompeu Fabra, com moltes altres, van mostrar la seva indignació als atacs que l’educació està patint dia a dia.

Aquest grup d’estudiants va estar okupant des de dies abans les instal·lacions del campus de Ciutadella-UPF, en contra la privatització de l’educació.
Durant tota la nit anterior al dia de vaga, els membres de seguretat de la UPF posaren traves a qualsevol moviment que feien les estudiants que es van mobilitzar.

Sis mesos més tard, un dels companys va ser citat a judici per una suposada agressió a un membre del cos de seguretat. A més a més, la UPF i el seu antic rector Josep Joan Moreso intentaren fer tot el possible per a que es condemni aquest company, que només és culpable de lluitar per un futur millor per la universitat pública i una educació per a totes.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, condemnem la imparcialitat de la UPF i el seu equip rectoral. Així com, també condemnem la persecució de les estudiants que es mobilitzen.

És per aquest motiu, que convocam concentració el proper dimarts 17 a les 10.30h davant la Ciutat de la Justícia, per donar suport a n’aquest company el dia del judici, i per denunciar la criminalització del moviment estudiantil.

Barcelona, 8 de setembre del 2013.
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Alerta Solidària
Assemblea de la Facultat de Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra