Tot el país amb la vaga indefinida.

cartellllengua

El proper dilluns s’inicia al conjunt de centres educatius de les Illes Balears i Pitiüses una vaga indefinida, convocada per l’Assemblea de Docents. Aquesta és la resposta que dóna la comunitat educativa als atacs a l’escola pública i en català, l’única que pot donar.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, ja hem fet una crida al conjunt d’estudiants de secundària de les Illes a adherir-se a la convocatòria de vaga. Però no n’hi ha prou amb això, ja vàrem anunciar que posaríem la nostra organització al servei de la lluita dels docents en vaga, perquè la seva lluita és la nostra, la lluita per construir una escola pública, popular i en català.

Així des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, fem una crida a participar a les diferents convocatòries en suport a la vaga que es fan arreu del país, perquè entenem que els atacs a l’escola pública, els atacs de la llengua, siguin a la part de la nostra nació que siguin, són atacs al conjunt del poble català.

Cridem a la solidaritat, a fer campanya política i econòmica al conjunt del poble català, i en concret al conjunt de la comunitat educativa. Cal recuperar pel moviment popular la creació de caixes de resistència, per tal de disposar d’ajuda pel manteniment de la vaga.

Cridem també, a la creació de comitès de suport al conjunt del territori, donat que sense la organització, el suport i la solidaritat del conjunt del nostre poble, no aconseguirem rebutjar aquests atacs.

L’única sortida davant l’actual procés de privatització de l’educació pública, emmarcada en aquest gran saqueig organitzat, l’única sortida davant els atacs al català és l’organització de la comunitat educativa i del conjunt del poble català i la lluita per a la construcció d’un marc educatiu propi per als Països Catalans, la lluita per a la construcció d’una educació pública, popular, de qualitat, antipatriarcal i en català.

 

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

13 de Setembre de 2014.