COMUNICAT en relació a la convocatòria del referèndum d’autodeterminació


Finalment, després de mesos allargant aquest moment, el govern de la Generalitat ha fet pública la data i la pregunta del Referèndum d’autodeterminació, que es celebrarà el dia 1 d’octubre, amb la pregunta “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”. Després de tot s’ha demostrat que actualment la via unilateral és l’única opció viable per exercir el dret a decidir.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans considerem que les mobilitzacions populars han de recuperar la centralitat en el procés independentista, doncs només amb un poble organitzat als carrers de totes les viles i ciutats del territori podrem celebrar el referèndum, resistir l’onada repressiva de l’Estat Espanyol i proclamar la República Catalana. Fem una crida a tots els agents d’esquerres a mobilitzar-se per defensar el dret a l’autodeterminació del poble català. Serà el poder popular el que permetrà, a través de la lluita i la desobediència civil, conquerir la República Catalana.

Els centres educatius públics, donada la condició de col·legis electorals que tenen alguns, seran un espai clau per poder celebrar el Referèndum. Per això necessitem que el professorat, estudiants i treballadors de l’educació pública es comprometin en la defensa del dret a decidir. Cal que tota la comunitat educativa, especialment les estudiants, es mobilitzi activament per defensar referèndum d’autodeterminació.

Entenem que el Referèndum és una eina imprescindible per exercir l’autodeterminació de Catalunya i poder construir l’educació que volem a través d’un Procés Constituent popular. Des del SEPC treballarem per generar una proposta programàtica sobre el sistema educatiu que volem, aquesta proposta serà la que defensarem en els espais de debat constituents. Cal que des de l’esquerra independentista generem propostes per poder guanyar la batalla d’idees del Procés Constituent. Volem la República Catalana per canviar-ho tot, per poder construir un país al servei de les classes populars.

A dia d’avui, la ruptura amb el règim del 78 passa ineludiblement per la celebració del referèndum d’autodeterminació i la posterior proclamació de la República Catalana. Considerem que la ruptura amb la Constitució Espanyola permet trencar amb el model territorial autonomista imposat durant la transició i amb un Estat hereu del franquisme, que avui dia encara en perpetua les seves dinàmiques retrògrades. Així doncs, la conquesta de la República Catalana és el millor camí a seguir per poder caminar cap a l’alliberament complet dels Països Catalans i per millorar les condicions de vida de les classes populars catalanes. Cal posar la sobirania nacional i el dret a decidir al centre de l’agenda política en la resta de territoris de la nostra nació.

Des del SEPC treballarem incansablement per garantir la celebració del referèndum, aconseguir la victòria del sí i materialitzar la proclamació de la República Catalana.

IMG-20170609-WA0025

Votem al referèndum, guanyem la República!