[COMUNICAT EN SUPORT A LES REPRESALIADES PER L’ESTAT ESPANYOL]


Ahir, 13 de març, ens vam trobar altre cop front un Estat Espanyol que actua amb el seu to més antidemocràtic: La Sentència del TSJC amb la inhabilitació de càrrecs públics catalans pel procés participatiu del passat 9 de novembre.

Així, el govern central va decidir condemnar les urnes enlloc de fer justícia i en conseqüència impugnar els més de dos milions de persones que el 9 de novembre del 2014 vam anar a votar.

Una vegada més ens trobem davant un Estat Espanyol que entra en confrontació amb la voluntat del poble que es va veure expressada en aquelles mateixes urnes el 9N i actua en base a la repressió al moviment independentista català.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans seguirem lluitant per defensar l’alliberament nacional del nostre poble. La construcció nacional de la República Catalana ha de passar inevitablement per la construcció d’un sistema educatiu propi, que sigui veritablement públic: És a dir, una educació de i pel nostre poble. Per això caldrà que les estudiants tinguem un paper actiu en com hem de construir aquest nou model i determinant en com ha de ser: Aquest cop les nostres demandes no han de ser silenciades ni menystingudes com tantes altres vegades s’ha fet.  

El curs passat, les estudiants vam exercir també l’expressió màxima de la democràcia realitzant un referèndum a les diferents universitats públiques catalanes i a partir d’aquí ens vam proposar realitzar uns espais de debat amb tota la comunitat universitària per començar a teixir el model educatiu que volem a la República Catalana a mode de debat pre-constituent: Posant així la primera pedra del Procés Constituent Català.

Perquè nosaltres tenim clar que el poble català serà el que sigui el nostre sistema educatiu i les estudiants en podem ser el motor accelerador.

En conseqüència, és imprescindible fer una crida a seguir amb les mobilitzacions que ens permetin arribar a la celebració d’un referèndum unilateral que trenqui, definitivament, amb un Estat hereu del franquisme. I que per trencar-hi, l’única via serà la desobediència: la independència no serà possible sota la legalitat espanyola, com tampoc ho serà el referèndum.

Com hem demostrat a Universitats i Instituts nosaltres ja no tenim aturador: obrirem els instituts i les universitats i votarem SÍ al referèndum; ja hem encès la flama de la desobediència.

Conquerim la República Catalana, construïm l’educació que volem!

17155201_1320824491340312_7133626190611201387_n