26A: A les aules i al llit, les oblidades girem la truita!

Ja hem deixat de ser “les amigues”, ara som les dones que s’estimen. Volem ser les companyes que comparteixen una vida o bé les que comparteixen una nit. Existim cada dia, cada dia ens estimam, cada dia gaudim plegades però encara ens deixa perplexes necessitar un dia com avui. Avui, 26 d’abril és el dia de la visibilització lèsbica, l’únic dia a l’any que ens recorda que deixam de ser les oblidades.

La invisibilització de la societat patriarcal ens situa a les dones en un rol social de febles, incompetents i cuidadores. Les dones que som dissidents sexuals, ens oprimeix en dues voltes: per ser dones i per ser lesbianes. Quan ens definim com a lesbianes a l’espai públic, estam fent una declaració de guerra al sistema patriarcal! La discriminació que patim deixa de ser com dones i passa a ser com a lesbianes, és a dir, com aquella no-dona, ja que no tenim un desig heterosexual que reprodueixi el sistema patriarcal fa que siguem un element que causa un sisme.

Aquest potencial revolucionari que tenim és el que fa que el patriarcat tengui tant d’interès en erradicar-nos de l’imaginari col·lectiu, de les possibilitats de desig, de les pràctiques sexuals, dels sistemes de relacions, de la vida pública, de la vida acadèmica, de la vida científica, etc. Quina és l’eina per expulsar-nos dels espais reservats a les categories que segueixen perpetuant el patriarcat per antonomàsia? La violència masclista. La invisibilització que patim és violència. Les agressions que patim, són violència. La negació del nostre amor, és violència. El no reconeixement de les nostres famílies, és violències. I com a feministes, no les podem permetre!

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, les estudiants estimam com volem!

cartell 26 abril2

A les aules i al llit, les oblidades girem la truita!