[Suport a la mobilització de IA del 24 de novembre]

Des del SEPC volem mostrar tot el nostre suport i la nostra solidaritat a la mobilització nacional que ha convocat Ikasle Abertzaleak -el sindicat estudiantil de referència a Euskal Herria- a Leioa,. La jornada d’ahir de mobilització s’ha convocat en motiu de les eleccions al rectorat de la Universitat del País Basc (UPV), i com ocorre també a les universitats dels Països Catalans, comicis com aquests es fan sempre d’esquenes a i ignorant les seues demandes.
 Des del SEPC volem mostrar tot el nostre suport i la nostra solidaritat a la mobilització nacional que ha convocat Ikasle Abertzaleak -el sindicat estudiantil de referència a Euskal Herria- a Leioa,. La jornada d’ahir de mobilització s’ha convocat en motiu de les eleccions al rectorat de la Universitat del País Basc (UPV), i com ocorre també a les universitats dels Països Catalans, comicis com aquests es fan sempre d’esquenes a l’estudiantat i ignorant les seues demandes.
En el cas particular de la UPV només es presenta una candidatura, i des de Ikasle denuncien que fins al moment, tots els òrgans institucionals han incomplert els acords presos amb les estudiants en temes de política lingüística, major representativitat, baixada de taxes… mentre de cara al públic afirmen estar compromesos amb les seues demandes. Aquest joc de mitges veritats a què ens tenen acostumades moltes universitats és un fet que també coneixem al nostre territori, per això encoratgem al moviment estudiantil basc a respondre avui contundentment i a denunciar la falta de democràcia, així com el paper secundari a què estem relegades les estudiants i les nostres demandes a les universitats.
Per últim, volem denunciar també la persecució a la qual està sotmès el moviment estudiantil a Euskadi, atès que aquest matí la Guàrdia Civil ha registrat una per una totes els integrants de diversos autobusos que sortien des de Gasteiz cap a Leioa per assistir a la manifestació. A més, es van produir diverses càrregues policials i s’han efectuat detencions.
Perquè la repressió no ens aturarà!
Les estudiants exigim més democràcia a les universitats!
 cyhg1q2wiaavukx-jpg-large
Països Catalans, 25 de novembre del 2016