[COMUNICAT 11-S: LES ESTUDIANTS ESTRIPEM LA BARALLA, ARA REPÚBLICA CATALANA!]


La Diada de Catalunya d’enguany tornarà a ser històrica. Aquest 11 de Setembre representa el tret de sortida d’un nou curs polític de caire excepcional com els dels últims anys, però que ha d’estar marcat, ara sí, per la ruptura definitiva amb l’Estat espanyol.

Davant la constant resposta repressiva i inquisitorial de l’Estat espanyol, i la seva particular concepció de l’exercici de la Democràcia, i davant la falta d’alternatives i propostes de la resta d’agents polítics espanyols per assegurar el dret a l’autodeterminació al poble català, cal que les forces catalanes sobiranistes caminin en la mateixa direcció i apostin decididament per l’activació d’un mecanisme unilateral per la independència.

Davant els seus Wert, Fernández-Díaz, Urdangarín, Targetes Black, Monarquia néta del franquisme, inhabilitacions i empresonaments -Otegi, Carme Forcadell, Joan Coma i totes les que vindran-, el nostre Referèndum i el nostre poble decidint lliurement, democràticament, el seu futur.

Les estudiants apostem per l’inici d’un Procés Constituent participatiu, que activi i cohesioni la societat civil catalana. Tal com des del moviment estudiantil vam exercir la nostra sobirania organitzant referèndums perquè la comunitat universitària decidís sobre la implantació del decret del 3+2 i sobre quin és el model universitari que volem, cal que el poble català s’impliqui en el disseny de la societat en què vol viure. A la primavera, omplíem els carrers dient «Mai més una universitat sense nosaltres»; ara diem que volem una República amb totes nosaltres, per a tot el poble català.

Nosaltres, aquest curs, procedirem a l’obertura d’espais de debat vinculats per construir el model educatiu que volem a la futura República Catalana, activant el debat preconstituent que tan imprescindible trobem. Esperem trobar-nos amb la resta d’agents en el camí que s’inicia aquest setembre!

Les estudiants tenim clar que la independència del nostre poble és una necessitat, ja que és l’únic escenari possible per construir-nos un futur digne, amb millors condicions materials per al poble català. És el moment de demostrar que la República Catalana és un projecte de les classes populars, que permetrà avançar cap a un país lliure, socialment just i radicalment democràtic.

No volem mai més estar subordinades a un Estat on se suspenen lleis com la d’Igualtat efectiva entre homes i dones, la de pobresa energètica i emergència habitacional, l’impost als dipòsits bancaris, etc. El Procés Constituent ha de ser l’eina per construir la República de les majories, la República del Poble, la República dels zero desnonaments; la de la diversitat i la solidaritat; una República que no toleri el feixisme, el racisme, ni el masclisme; una República que aposti fermament per una educació pública, popular, catalana, de qualitat i feminista.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, que entenem com a eina en la construcció dels Països Catalans i d’un marc educatiu únic al nostre país, considerem que la República Catalana serà el motor accelerador del procés d’alliberament nacional i social de la resta del nostre territori: estem convençudes que el procés d’independència transcendeix el marc autonòmic de Catalunya. Nosaltres seguim lluitant al nostre marc d’acció política, que no és altre que el dels Països Catalans: de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar!

Les estudiants participarem a les manifestacions i els actes que es realitzaran l’11 de Setembre arreu de Catalunya, convocades per l’Esquerra Independentista, i l’ANC i Òmnium Cultural. Ens trobem als carrers!

Per combatre l’Estat podrit de la misèria,

Per uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes,

Per una educació al servei del poble català:

ARA, REPÚBLICA CATALANA!

 

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

2 de setembre de 2016