[31-D: Diada de Mallorca] Construïm la unitat popular.

Un any més arriba el 31 de desembre, diada de Mallorca. Aquesta vegada arriba en el marc d’un context polític nou respecte les anteriors diades. Per una banda, a nivell insular i autonòmic les passades eleccions posaren fi al govern del Partit Popular que, amb Bauzá al capdavant, commocionaren amb nombroses imposicions tota la societat, una societat que s’alçà per combatre la tirania. Per altra, el moment que viu el procés a la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC) obre la via a que una part del país s’independitzi, el qual condiciona la resta de territoris.
Aquest és el primer any, després de tota una legislatura, sense TIL, sense Llei de símbols i sense tots els atacs a l’educació del Partit Popular balear, gràcies a la lluita i el treball colze a colze de la comunitat educativa: estudiants, docents i mares i pares. Això, però, no significa cap victòria, ni molt menys. Veim com l’actual govern segueix sense escoltar la comunitat educativa, tot acatant els atacs a l’educació de l’Estat Espanyol i la Unió Europea. Es tracta d’un govern, a més, que no s’adapta a la realitat nacional de Mallorca, perpetrant d’aquesta manera les imposicions de l’anterior.
Pel que fa a l’actual situació política de la CAC, ens trobam amb un escenari que per una banda obre portes, però es tracta d’un camí que esdevé perillós alhora. I és que la situació que està vivint una part del país no pot eclipsar la lluita a la resta del Països Catalans, doncs cal recordar que l’opressió és de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.
Enguany el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans treballam i participam dels diferents actes i mobilitzacions de la diada organitzades pel Bloc d’Unitat Popular, format per l’Esquerra Independentista de Mallorca i diferents col·lectius de l’illa. Perquè sabem que la lluita per la independència dels Països Catalans és la única via per a aconseguir una educació pública, popular, feminista, catalana i de qualitat.
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
31 de desembre de 2015, Països Catalans